Tangen Gry

  • Født: 06.05.2012
  • Eier: Anders Berntsen og Raymond Hope
  • Oppdretter: Jørn Gunnar Nilsen
  • Oppstallet: Lørge Hestalsgard

Gry kom til oss drektig høsten 2016 fra Spangberg. Hun var da førstegangsdrektig med Bork Odin som vi syntes var en fryktelig spennende kombinasjon. Dette kan man lese mer om under presentasjonen av Hassel Kristine.

Hun var omtalt som den triveligste hoppen de hadde hatt på Spangberg. Det tror jeg Josefine Eilertsen kan skrive under på som har blitt forelsket i både mor og datter.

Lome Kongen-datteren hadde ikke rare karrieren, men hun fikk æren av å konkurrere med hester som Solvik Faksa, Tangen Jerkila og Galileo før hun la opp etter kun 2 starter.

Stamtavle

Gry har Støva som tippoldemor og Slogum Sol som oldefor. Hun er således fra en sterk morslinje. Morslinjen har derbyvinnere som Slogum Jørn, Tangen Scott og Moe Brage.

Med Lome Kongen som morfar får vi inn en god blodslinje med Trøpila. Det samme kan sies om mormors far i form av Røder/Linsi. Vi var således svært lykkelige da vi kun hente inn en så ung- og spennende hoppe til avlsvirksomhet.

Litt skjær i sjøen har det dog blitt for Tangen Gry. I 2017 gamblet vi på å kjøre frossenvare fra Tekno Odin siden hun tok seg tidlig på våren på første forsøk med Bork Odin året i forveien. Vi at vi hadde god tid og navigeringsrom…

Dog endte det hele med 3 mislykkede insemineringer med Tekno Odin, etterfulgt av 2 forgjeves forsøk med Galileo før vi bestemte oss for å la henne gå tom. I år vil vi prøve oss med Jærvsørappen på ferskvare så får vi håpe det vil seg.

Det første avkommet hennes har iallfall blitt et sprettent, lekkert og folkejært individ. Hassel Kristine viser også flotte takter under innkjøring. Vi håper og tror vi kan få flere avkom av denne typen i framtiden.