Tangen Frida

  • Født – 22.05.2015
  • Eier – Anders Berntsen og Raymond Hope
  • Oppdretter – Jørn Gunnar Nilsen
  • Trener – Lars O. Romtveit

Tangen Frida er en middels til stor hoppe som ble siktet ut av oss allerede før hun ble født.  Hun ble hentet av Lars Romtveit fra Jørn Gunnar Nilsen i Januar 2016 og har vært håndtert og trent profesjonelt siden det.

Hun er av den mer ruggige typen med lang, stor aksjon og kraftfulle klyv. Kapasiteten og talentet er stort, men samtidig er hun er type som trenger en tålmodig og sindig trener slik at hun får inn den nødvendige styrken og rutinen til å mestre teknikken sin. Gjennom løpsteknikk og framtoning er hun ganske så annerledes enn for eksempel, bestevenninna Tangen Siri som.

Tangen Frida har startet sin løpskarriere på utmerket vis, og vant sin debut på Biri i April. Vi håper hun vokser med oppgavene og sikter mot klassisk deltakelse, så ærlige må vi være. Men tålmodighet er en dyd vi tror på, og Frida skal bygges opp sten for sten for å bli den beste utgaven av seg selv til når det virkelig gjelder. Hun vil bli sparsomt startet selv om hun på sett og vis er tidlig ute.

Stamtavle

 

Frida har definitivt litt å slekte på. De mest kjente hestene fra hennes morslinje er Moe Brage, Åsajerven, Tangen Scott, Galileo, Norheim Faksen, Norheim Svenn, Norheim Jerv og Fjord Jerven. Vi snakker om samme morslinje som Tangen Siri mao.

Uansett er det vesentlig høyere forventning i denne stamtavlen. Mormor er Eliteavlshoppen Slogum Il som blant annet har hester som Tangen Didrik og Tangen Jerkila etter seg.

Mor Tangen Jenny er Elding-fri og har selv 5 seire på samvittigheten.  Jenny har uhyre høy avlsindex for å være uten Elding i stamtavlen(120).

Moe Odin x morslinjen gir solide 76% i startprosent og 265,000/hest og 346,000kr/ starter på 63 hester generert. Tangen Frida er klart i toppen av hierarkiet fra morslaget.

Siden Tangen Frida har Bokli Blader som morfar har hun en veldig spesiell stamme siden Bokli Balder fikk svært få avkom etter seg. Bokli Balder har Smedheim Solan i den ytterst lille morfarsstatistikken sin.

Solbergstjerna med dobbel x-faktor(4×4) gjennom Bokli Balder og Moe Vilja var iallfall noe vi tente på. Det er 5 hester lignende stammeoppbygning som Tangen Frida;

  • Mo Harjar (2015) som trenes av Øystein Tjomsland.
  • Mo Sjur (2016) som eies av Tom Krageboen.
  • Gikling Leodin (2015) som gikk prøveløp på 38.7m 26.03.2018 på Leangen.
  • Tangen Jenny (2013) som ble holdt igjen av oppdretter som avlshoppe. Hun har dog tatt 2 seire for oppdretteren.
  • Tangen Marte (2014) som har rukket 1 seier så langt.

Det er fristende å si at hennes 2 søstre har skuffet. Tangen Marte som var eid av Munkhaugen og trent av Tom Erik Solberg hadde noen helseproblemer som 3-åring og ble solgt til Per Gunnar Roos. Tangen Helen er dog litt unnskyldt siden hun ikke har vært innom profesjonell trenerstall.

Vi føler vel at det er vi selv som har fått gullegget blant disse 3 søstrene, iallfall. Farten og kapasiteten hun har vist så langt gir iallfall grunnlag for optimisme!

Josefine Eilertsen med to av hennes øyenstener, Tangen Siri (t.v.) og Tangen Frida (t.h.)