Odd Herakles

Odd Herakles på Leangen Juni 2017 der han distanserer bl.a. Månprinsen A.M. i Bork Rigels Æresløp. Foto: hesteguiden.com

Odd Herakles e. Moe Odin u. Gaupen Stjerna
Rek 18.8- grunnlag: 2.759.661 – 81 starter: 22-9-13

  • Født: 09.05.2010
  • Eier: Odd Paulsen & Linda C Kvernes
  • Oppdretter: Odd Team AS
  • Trener: Lars O. Romtveit

Odd Herakles kjennetegnes i løpsbanen for sin energiske stil der all energi går i fartsretningen noe som gir ham en helt unik framdrift. Som type bærer han preg av sin morfar, legenden Alm Svarten. Hans morslinje er også at det sterke slaget. Han deler morslinje med blant andre Solør Stegg og Tekno Jerken for å nevne noe

Som 2- og 3-åring stod han i Skiptvedt hos Weberg. Han noterte 27.9a som best i 3-årssesongen uten å helt gjøre seg gjeldene i årgangen som forøvrig ble dominert av Lannem Silje.

4-årssesongen skulle dog bli mer innbringende. 2.plassen i Svensk Derby nok får sies høydepunktet i hans unghestkarriere.

5-årsssesongen som ofte er en trøblete overgang startet på beste vis for Odd med 4 strake seire. Allerede her ble det klart at Lars O. Romtveit hadde en elitehest under oppseiling. Sesongen fikk også en ny høydare på sensommeren da hingsten noterte 24.8 2960m med sin 2.plass i DNT`s 5-årsløp på Drammen.

6-årssesongen hans var et nytt steg i riktig retning. Han rekordforbedret seg 2 ganger og var under 20-tallet ved 2 anledninger. Dog var dette en sesong med svært dårlig uttelling og marginer imot.

7-årssesongen var ytterligere et kliv oppover. I denne sesongen skulle utellingen komme! Overlegen seier på Leangen i Bork Rigels æresløp på 20.7a 2100m er uten tvil det beste løpet Odd noensinne har gjort. Etter tet hele veien avsluttet han i 18-fart uten føling med konkurrentene. Det var således ikke overraskende at det lå rekordforbedring i luften da Jarlsberg bydde på sprintløp 2 uker senere. Her disket Odd opp 1.16 første 500m  fra spor 8, samt 1.16 på siste halvkilometeren. Tiden ble smellfine 18.8a med langt ned til konkurrentene.

8-årssesongen er såvidt kommet igang, men atter en sesong har Odd rukket å befeste sin posisjon som en av norges beste kaldblodshester. I årsdebuten ble det nemlig suverent overlegen seier i Jacob Meyers Æresløp, på ett vis få gjør etter ham. 4 omstarter fra spor 4, alle rett til tet mot garvede konkurrenter. Odd Herakles kan bli lei å bryne seg på i år!

Stamtavle

Odd Herakles har kun virket 2 sesonger i avlen. Han bedekte kun 4 hopper første sesong, men fikk samtlige drektige.

Vår egen Hassel Nora anno 2017 som er hans første avkom. Nora er svært atletisk og tegner godt på alle måter. I fjor bedekte Odd Herakles 12 hopper. Også dette året tok alle hoppene seg!

Tilfredsstillelsen av første avkom, betydningen av naturlig bedekning og høy drektighet gjør at vi i 2018 velger å bruke Odd Herakles på 3 av våres 6 avlshopper.