Lyngås Alfa

  • Født: 17.05.2016
  • Eier: Anders Berntsen og Raymond Hope
  • Oppdretter: Trond Søhoel Jensen
  • Trener: Lars O. Romtveit

Lyngås Alfa er en knapt middels stor hoppe med enorme ressurser. Hun er ekstremt vakker og ikke minst talentfull. Hun ble levert til Lars høsten 2016  sammen med sin mor Den Sorte Dame etter tips fra Tom Krageboen. Hun har også rukket å få seg en helsøster anno 2017 under vårt eget oppdrett.

Selv om hun ser ut som en dukke på presentasjonsbildet så er hun en svært fyrrig jente. Hun har enorme krefter og en skikkelig hardhaus. Hun krever virkelig sin herre, og Lars har hatt litt å stri med opp til dags dato.

Alfa går til det daglige i luftegård med jevnaldrene Superb Story som også er hennes treningsmakker fra tid til annen.

Nå om dagen imponerer Alfa noe enormt i jobbene sine.

Veien fram har hatt sine utfordringer dog, og vi skal nå skal fortelle en morsom historie for å illustrere litt av ungdomsopprøret.

Under kjøring høsten 2017 skulle Lars ha hun med på noen rolige runder. Som vanlig var hun lovlig pågangsvillig og treningssugen, men midtveis i treningen da Lars og Alfa kom inn på tunet for å ta fatt på en ny runde bestemte Alfa seg for at hun skulle i stallen og tok likegodt Lars med seg på et luftig svev i vognen.

Lars lot seg imidlertid ikke pille på nesen så hun fikk værsågod gjøre ferdig jobbet sitt tross en del turbulens!

Med tanke på at veltet var mildt sagt spektakulært så kom begge parter godt utav den tids tumulter.

Stamtavle

Den Sorte Dame er helsøster til derbytoeren Nordli Svarta og hele stamtavlen hennes er kvalitet til randen fri for antydning til svake ledd. Vi var således svært lykkelige da vi fikk henne inn som avlshoppe på Lørge. Under kasuset Lyngås Alfa skal vi istedet se på hvorfor krysningen med Bork Odin er så interessant.

Om vi først holder litt på morslinjen fra og med Solbergstjerna med Bork Odin som far så har jeg klart å generere totalt 5 individer (3 år eller eldre som er norskfødt):

  • Derbytoer Vertigo Prinsesso
  • Tysvær Tor med foreløpig 11 seire på 33 forsøk i nord
  • Kringelandtraven med foreløpig 6 seire på 23 forsøk
  • Bokli Inger, 3 åring med 2 mønstringsløp og i trening hos Geir Flåten
  • Sture Vikki født 2013 som er ustartet og som ikke står på trenerstall

Grenen fra Solbergstjerna til faktisk individ er dog i særklasse hos Lyngås Alfa kontra eksemplene.

Bork Odin x Spikeld som morfar (14 individer generert for 3 år eller eldre)

14 av 14 har gått enten travløp eller mønstringsløp.
13 av 14 har startet totalisatorløp
11 av 14 har seiret

Under diskusjonen da jeg fikk tipset på både avlshoppen og føllet ble snakket om Spikeld som sterk og seig morfar kombinert med en rask og eksplosiv far. Møller Tor som toger fram om dagen er også et Bork Odin- Spikeld produkt.

Andre aspekter verdt å nevne med tanke på stamtavlen til Alfa er at Bork Odin- Spikeld gir dobbel x-faktor på Eldon, mens helsøskenkrysningen Solbergstjerna- Pål best treffer «klockrent». Den siste kombinasjonen er en ytterligere forsterkning av en krysning Bork Odin selv er tuftet på.

Under ett bilde fra April 2018, der Lyngås Alfa beundres og mønstres av eier Anders Berntsen.