Haukeli Nora

Haukeli Nora med sitt føll, Hassel Nora, i skjønn forening – sommeren 2017.
  • Født: 13.05.2008
  • Eier: Anders Berntsen og Raymond Hope
  • Oppdretter: Norvald Anthun
  • Oppstallet: Lørge Hestalsgard

Haukeli Nora er per dags dato det mest meritterte avkommet etter Haukeli Stjerna med sine 13 seire og 49 trippelplasser. Dog kan man nok forvente at Haukeli Expressen(6år) kommer til å overta den tronen etter hvert.

Før vi startet jakten på avlshopper var vi klar på en ting. Vi skulle ha en kvalitetshoppe etter Spikeld med god kompatibilitet og rot. Nora utgjør nå halvparten av Spikeld-hoppene vi har på Lørge. Nora er liten av vekst med kort hals. Hun er ikke den som rager høyest på tunet. Hennes første avkom etter Odd Herakles ble også liten, men det gjengjeld ble hun en svært atletisk jente. Hassel Nora anno 2017 har egen profil, se og les mer der!

Som observante lesere kanskje har notert seg allerede så er Haukeli Nora søster til vår andre avlshoppe under Haukeli-navnet, nemlig Hildur. Men på sett og vis er de allikevel to ytterpunkter i vår portefølje av avlshopper.

Stamtavle

Morslinjen hennes er Aasta som er samme rot som velkjente Solbergstjerna.

Mollyn-oppdrettet har også samme rot, men det som er spesielt for Haukeli Hildur er at hun har Elene Best i direkte morslinje. Elene Best er helsøster til avlskongen Jahn Sjur, og det er tungtveiende for vår del. Morslinjen fra Elene Best gir oss fint lite empiri kontra de store klassiske linjene som Støva og Solbergstjerna.

Vi har valgt å følge opp deler av arven fra Norvald Anthun og Haukeli Stjerna fordi vi tror at dette er en morslinje som kan få sin rette plass på kartet i framtiden.

Nora med sin søskenflokk teller 8 hester. Om vi tar bort Haukeli Mia som måtte bøte med livet tidlig står vi igjen med 7 hester. Vi snakker om 6 løpshester som alle har vunnet minst 4 løp og en nybliven 3-åring ved navn Haukeli Prinsen som som ligger an til å bli meget bra.

Spesielt verdt å framheve er Haukeli Expressen(6år) med 11 seire så langt. Expressen virker å kunne nå ganske så langt. Haukeli Hildur selv fikk 8 seire selv på sin korte karriere. og sist. Haukeli Nora er beste hoppe i flokken med 13 seire og 49 trippelplasser.

.. Spikeld som far

Spikeld rager høyt på morfarsstatistikken om dagen, og alle solemerker signaliserer at tallene hans bare kommer til å forsterke seg i årene som kommer.  Avkom etter modellen «Bork Odin + Spikeld-hoppe» kommer til å få enorm statistikk. Forhåpentligvis kan Odd Herakles også være en av hingstene som også klikker med Spikeld x Moe Odin i boet.

I 2016 forsøkte vi å bedekke Nora 3 ganger med Tekno Odin i påvente av at Ingbest skulle bli avlsklar til året etter.

Det ville seg ikke, og således ble det Odd som gjorde jobben. I ettertid er vi svært lykkelige for at det ble som det ble fordi Hassel Nora ble et ekstremt flott individ.

Den mest spennende matchen for Haukeli Nora på papiret er Ingbest. Nora venter i år føll etter nettopp Ingbest, og denne krysningen kommer til å bli gjort rede for når hennes nye føll er klar med profil.