Hassel Nora

  • Født: 29.05.2017
  • Eier: Anders Berntsen og Raymond Hope
  • Oppdretter: Anders Berntsen og Raymond Hope
  • Trener: Lars O. Romtveit

Hassel Nora – Odd Herakles´førstefødte!

Nora er en liten, smidig, atletisk og ikke minst tillitsfull jente som vi er overbevist om kommer til å gi oss store gleder i framtiden. Hun er forøvrig førstefødte etter Odd Herakles som er tilgjengelig på naturlig bedekning på Lørge.

Allerede fra sine første dager av viste hun seg som ei leken og pigg hoppe med mye humør og eksplosivitet. Ei hoppe å bli glad i!

Oppbygging

Søsken-matchen Alm Svarten/Alm Rigel(Bork Rigel) er interressant. For selv om linjeavl på Alm Svarten har gitt fryktelige resultater har brødrematchen Alm Svarten/ Alm Rigel vært betydelig bedre. Alm Rau Jo er et godt eksempel i så måte.

Stamtavle

Vi ser også at Bork Odin som har Bork Rigel som morfar har hatt suksess med hopper som har Alm Svarten i stammen. Lyn Rappa, Tangen Tia og Ådne Odin er tjenlige eksempler. Således var denne Oleanne 4×5-varianten interressant.

Nå treffer ikke Oleanne kjønsbundet, men på den andre siden er Bork Rigel linjeavlet på Guri Simson noe som betyr at Bork Rigel og Alm Svarten faktisk matcher rot til rot. Videre innehar stamtavlen en kjønnsbalansert 6.generasjonskrysning av helsøstrene Inger og Frøken Best i form at Ingmar og Solbergstjerna.

Som nevnt under presentasjonen av Haukeli Nora så var det tungtveiende for oss at vi fikk inn Elene Best i direkte morslinje. Odd Herakles har avlskongen Jahn Sjur i stammen 7 steder. Den beste måten å forsterke denne kvaliteten er gjennom en søskenmatch. Når vi kan gi denne støtten gjennom en helsøster i direkte morslinje er det en stor bonus.

Forøvrig har Haukeli Nora god kjønnsbalanse på nøkkelkrysninger som Jahn Piril, Ljønna Sjur mfl. Dette veier opp en del for hennes lovlig høye innavlskoeffient på 8.9 som skyldes 3×3 Elding som da ligger i grensesnittet til innavl.

På den andre siden virker Moe Odin som farfar og Spikeld som morfar til å gå mot en høydare statistisk sett så det er flere hensyn å ta.