Den Sorte Dame

  • Født: 29.04.2009
  • Eier: Raymond Hope & Anders Berntsen
  • Oppdretter: Tor Rolf Erga & Odd Dvergsdal
  • Oppstallet: Lørge Hestalsgard

Den Sorte Dame er en voksen merr som lyder navnet. Hun har et utrolig flott trav og måte å bevege seg på. Hun har selv kun gått et mønstringsløp uten at vi helt vet hvorfor hun aldri ble løpshest.

Søskenflokken og stammen hennes er iallfall enormt bra. De 2 avkommene vi har etter henne ser bra ut. Det første avkommet som heter Lyngås Alfa (2 år) kan vi egentlig allerede nå slå fast at er en unntakshest.

Den Sorte Dame kom til oss høsten 2016 med Lyngås Alfa ved sin fot fra Trond Søhoel Jensen. Forhåpentligvis vil vi kunne gjengjelde ham med en solid realisering av Lyngås Alfa som han er oppdretter på.

Stamtavle

Den Sorte dame har svært lave 3.8 i innavlsindeks. Dette er et fint utgangspunkt som avlshoppe. Hun har også den beste kombabiliteten jeg noensinne har sett hos en avlshoppe på teoretisk plan – denne hoppa gir rom til å leve ut sunne avlsteorier og spennende krysninger mot en rekke flotte hingster. I presentasjonen av Den Sorte Dame vil vi heller fokusere på morslinjen isolert.

Den Sorte Dame har den vel anerkjente Solbergstjerna som tippoldemor. Unntakshester fra denne morslinjen er Moe Odin, Tekno Odin, Moe Svarten, Bokli Eld, Bokli Blader mfl.

Nå har det seg uansett slik at det er flere hopper som kan skryte over avstamning til Solbergstjerna. Felles for de fleste er imidlertid at de har svake krysningsledd bakover eller svake lenker på «gode krysninger». Noen av hoppene har også kommet dumt på det i form av høyt innavl med isolert høy kvalitet.

Den Sorte Dame har alt man ser seg etter som avlshoppe. Det fins faktisk 2 helsøstre av henne ute i verden som således «deler tronen» av det vi anser som toppen av kransekaken hva angår kaldblods avlshopper. Hennes 2 helsøstre er Derby-toer Nordli Svarta og Spik Pålly (8 seire). Disse 2 hoppene holdes av henholdvis Ros-oppdrettet og Jæren Hingst.

Familiegrenen til Den Sorte Dame inneholder hester som Klint Vinn 35 seire, Moi Elden 28 seire, Stein Vinn 15 seire, Bellfaks 12 seire og Mitt Hjartas Lilja(hoppemilonær med foreløpig 14 seire) for å nevne noen.

Nå har vi altså saget bort Solbergstjerna for å gjøre merittlisten mer snever og mer moderne – nedenfor representert ved stilige Hassel Hoff (f 2018), vårt tredje og siste avkom fra Den Sorte Dame.