Alm Viktor

Alm Viktor fra sine glansdager med Rune Wiig i jolla.

Alm Viktor e. Rigel Jo u. Bleikli Terna
Rek 22.8 – Grunnlag: 792.709. 39 starter: 10-7-5

  • Født: 28.04.2001
  • Eier: Reidar Bakke
  • Oppdretter: Knut Alm
  • Oppstallet: Lørge Hestestalsgard (Lars Romtveit)

Alm Viktor debuterte som 2-åring. Han stod med 4 seire allerede 24.04.2004 som 3-åring da han leverte 28,0 til seier i Kåres Krosbys minneløp foran Mørtvedt Jerkeld. Imidlertid ventet det skjær i sjøen. Det ble galopp i Biri oppdretningsløp, og han måtte også strykes fra Kriteriefinalen. Dog skulle det bli oppreisnining i Januar 2005 da han tok hjem H.M. Kongens Pokalløp.

Når Viktor i Juni samme året viste opp 23,0 i en hverdagskjøring på Bergen travpark seilte han således opp som de flestes Derby-favoritt. Nok en gang skulle det skjære seg da det gjaldt som mest. Det ble galopp i både kvalisering og finale, og han var godt unna sin beste. Han fikk uansett med seg 150.000kr i finalen for sin 4.plass. Det er ingen overdrivelse å si at løpskarrieren til Alm Viktor ble preget av vekslende resultater.

Stamtavle

Det er mye å hefte seg ved i stamtavlen til Alm Viktor. Han er Elding-fri, han er helbror til Alm Rau Jo, og morslinjen hans er full av andre kanoner som; Briskebyrappa, Lykke Knut, Briskeby Rauen og Art Kjartvald for å nevne noen.

Nedarving

Alm Viktor har levert så det synger i avlen på både hingste- og hoppesiden. De mest kjente hingstene etter ham er; Dotterud Teddy, Solør Stegg og Kleppe Fanden. På hoppesiden har vi eksempler som Sylv Spika, Lannem Siv og Ness Tjo Alma. Det var derfor fortjent og forventet at Alm Viktor fikk avkomspremie A i premigrad for sin nedarving tilbake i 2013.

Ifjor satte vi et stort utropstegn ved Kos Odin. Stamtavlen der i gården har gitt inspirasjon for å bruke Alm Viktor som hingst på vår egen Spang Terna i år.

Eksteriørbeskrivning ved kåring

Manke 157 cm, Kors 157 cm, Lengde 156 cm.
Stor, langlagt, harmonisk hingst av meget god rasetype. Pent hode. Vel ansatt, lang hals med god velvning. Godt markert manke. Noe toppet og hellende kryss. God muskelsetning i kroppen. Noe mjuke koder. Tåvid frambeinsstilling, spesielt HF. Brutt tåakse innover VB. Ledige, gode bevegelser i skritt og trav.

Hingsten viste en utmerket travprøve med km.tiden 1.25

Veterinærbeskrivning ved kåring

Hingst vist i full løpskondisjon med moderate veterinære anmerkninger som overbeininnvendig på høyre frampipe samt leddfylning i venstre bakkne.

PS! For spørsmål om Alm Viktor henvises det til:

Lars Romtveit 924 90 499

Charlotte (veterinær) 915 76 910