DNTs Hoppechampionat 2020

DNTs Hoppechampionat 2020

Klosterskogen har dette året gleden av å kunne invitere til DNTs hoppechampionat i sin V75-runde med gulljackpot. Det skiller enormt på kryssene i løpet, og løpet ligner en ren gavepakke for oppegående verdi-spillere.

1 Ness Tjo Fryd blir voldsomt hardt betrodd. Hesten har levert gode innsatser fra 2.par utvendig i sine løp for Tjomsland. Denne gangen skal Moe Odin-hoppen lede an feltet på full vei. Feltets beste hest er 7 Stas Eldi. Dette løpet er trenerens eneste sjanse til å kunne matche hesten sin inn mot Derby. Da Ness Tjo Fryd har toppfarten som sin force er det på sin plass at Hvattum kjører fram til Solberg etter hvert og ser til at han ikke får spare speeden til den siste halvrunden. Det er vanskelig å tro at Stas Eldi henter 30m på Ness Tjo Fryd siste 500m om kusken legger opp til smygløp. Vi håper og tror at Stas Eldi ikke kjøres passivt. Blir det bare litt kjøring i dette løpet kan nemlig flere hester melde seg på. Slik prosentene blir i V75-1, så er det nemlig svært gode og uspilte hester som de smarte kan benytte seg av. Det er opp til bevis for Ness Tjo Fryd denne gangen, men salen tar det faktisk for gitt at alt er «fryd og gammen». Vinnersjansen estimeres til «moderate» 50% i vår bok, hvilket er i sterk kontrast til markedet.

2 G.G. Anna har ingen fordel av rettvendt volte og spor 2, men med «super-ratter» Hop kan det bli en grei avgang og en fin innvendig reise. Hun mangler for mye på toppfarten til å gå til topps, men kan meget vel skrelle seg inn på trippelen om noen av de mer betrodde galopperer på en bane som er kjent for sin skarpe hjørner. Vinnersjanse: 1%

3 Aske Eira er ikke fjellstø når hun vendes opp, men nå begynner Østre å kjenne henne bedre. I dette selskapet er det uansett en premie som er målet. Vi håper og tror at hoppa klarer å henge med i tempoet slik at feltet sitter nokså samlet før innspurten tar til. Vinnersjanse: 0%

4 B.B. Solrun var mye betrodd i Vinvaras æresløp. Denne gangen er hun helt glemt etter et par dumme galopper. Tredje sist var hun med på en 25-åpning, men var likevel med Kinge Svarten i en 23-avslutning til slutt uten å true. Det fins både fart og kapasitet i hoppa, men hun skal ikke ha mye frisk luft i løpene. Således er Klosterskogen en drømmebane for denne hoppa. Får hun sole seg i rygg i det lengste kan hun sjokkere på siste indre. Løser hun som best fra start er vinnerhullet innen rekkevidde. Det er en viss galoppfare, og hesten er allerede meldt i prøveløp til onsdag i tilfelle uhellet er ute på nytt. Til 1 % er dette intet annet enn et superobjekt. Vinnersjanse: 7%

5 Lyngås Alfa var dessverre ikke seg selv i Derby-finalen i Østersund. Treneren er dog svært revansjesugen og optimistisk denne gangen. Utgangs-taktikken blir å forholde seg rolig langs listen og håpe på at Hvattum lager travløp for oss med 7 Stas Eldi. Om så skjer kan Alfa melde seg rett inn i striden når løpet skal gjøres opp. Det er normalt sluttfasen som er hestens force. Hoppa har stor fordel av et lite felt og kun 2 hester på sin distanse. Vinnersjanse: 7%

6 Briskeby Anna er speedig og skal smyge. I likhet med Dagfinn Aarum kommer Olav Mikkelborg til å sette sin lit til at Hvattum går først fram av tilleggshestene. Denne hoppa har vi heist opp tidligere i år, og hun vant også som sistevalg i Oaks Bonus! Med 25-tid og en seier i raden blir dog Anna en del betrodd denne runden. Hun er derfor ikke like spennende som tidligere. Vinnersjanse: 11%

7 Stas Eldi er feltets beste hest. Hun står på dobbelt tillegg, men det har null å si. Hvattum sitter i ryggen til Aarum allerede før første svingen så det er ingen grunn til å uroe seg for handicappet. Eldi gav seg til slutt i Oaks Bonus, men i det løpet var det uheldige omstendigheter som gjorde at det ikke gikk veien. Hesten tapte et tonn på første svingen da hun fikk Dronning Af Sola i fleisen. Etter det ble kusken litt for ivrig og gikk litt for hardt til verks. Det ble da en voldsom kjøring fra utav første svingen til helt inn på siste kurven hvor hesten begynte å gå litt sur. Unngår Hvattum unødig tunge bøtt underveis så går denne hesten helt til mål. Da kan hun vinne fra alle posisjoner. Blir det mye dødens er det flere om beinet her, men får Stas Eldi det minste flyt med f.eks noen sprekker i feltet til å hvile seg i så sveiver hun hjem dette løpet. Hesten ser svært spillbar ut dagen før dagen, men etter at opinionsleder Anders Mikkelborg har tutet i fløytet sin så kommer hesten til å bli mye oppspilt, trolig så mye at det knappest blir snakk om noe objekt overhodet. Vinnersjanse: 24%

Rangering: 1-7-6-4-5-2-3