Derby-feltene er klare

Derby-feltene er klare

Derbyfeltene inngår i Østersunds jackpot-runde i V86 denne onsdagen. Derbystoet går først og utgjør omgangens 3.avdeling. Svenskene er på villspor enn så lenge når det kommer til rangeringen. Selv om det kommer til å korrigeres opp mot start er det liten tvil om at det kommer til å bli verdier for proffspillerne denne runden. 2 Norheim Borka ser ut til å bli løpets favoritt etter å ha imponert 3 ganger på rad. Borka som favoritt er intet annet enn en grov feilvurdering. Selv om 1 Alfa Lina ble overfløyet i sin nest siste start fra et tilsvarende spor ligger alt til rette for tet denne gangen. Karlsson både åpnet- og avsluttet i 23-fart i kvalifiseringen mens Borka på sin side åpnet 29 første 500m i sitt kval. Legger man til at 1 Alfa Lina har vunnet 6 av 6 fra tet i hoppeløp og vokser en klasse i tet så er taktikken givet. Det er ikke 100% gitt at teten beholdes, men sjansen er mildt sagt solid. Hesten ble som nevnt overflydd av Jærvsø Elling og Moddson innen kvalifiseringen, men den gangen skulle hesten «prepare-kjøres». Vi kan også legge til at det ikke finnes spesielt startraske utfordrere i dette feltet. Den som løser raskest bak bilen er 12 Tigerlilje som faktisk er en av åtte norskoppdrettede hester i finalen. 7 Järvsö Majlis som trolig kommer ut skoløs for første gang i sitt liv kan også løse raskt, men den klare tetfavoritten står i innersporet.

Mens 1 Alfa Lina er vår favoritt i løpet ranker vi 10 Brenne Berna rett bak. Disse 2 utgjør en dobbel A-gruppe. Om man vil bruke dette løpet til å generere verdi så streker man ganske enkelt for hest nummer 1 &10 og sager «folkets favoritt». 10 Brenne Berna kunne ikke overrumple 1 Alfa Lina i kvalifiseringen da hun måtte gjennom et lite magedrag for å ta seg opp til feltet etter en uheldig innledning. Kommer Tjomsland fint på det fra spor 10 så kan revansjen komme direkte. Sannsynligvis er det flere hester som vil ned på innersporet så om Berna får rigget seg til i slags 3.utvendig er vinnersjansen god. Vi vil også anta at 2 Norheim Borka spiller på styrken sin underveis holder et solid marsjtempo fra dødens.

Øvrige hester:

5 Briskeby Anna har 2 pokaler etter innvendig sjansespill med full uttelling. Hun ble treer i kvalet til Lina og Berna, og med klaff er hun trippelaktuell på ny.

3 Sjø Stjerna fikk på seg sin første bike sist og vant kvalet sitt helenkelt. Trippelkort.

11 Lyngås Alfa var overhodet ikke som vi håpet første gang bak bilen. Hoppa vår avsluttet uansett strålende etter dårlige rygger og halvspors-sabotasjer. Med hell i loddtrekningen kunne vi stått i spor 9. Et slikt spor kunne meget vel gitt oss en posisjon langt framme på innersporet. Fra aktuell utgangsposisjon ender vi trolig sist. Vi drømmer om plass i 3.- 4.innvendig, men det skal litt til å komme seg der. Om dette løpet hadde vært en 2 kilometers intervallstart så hadde det trolig kun vært Alfa Lina og Norheim Borka som kunne utfordret. Slik «møljen» skal kjøres denne gang så ligner det på forhånd 30-40 meters tillegg på topphester i en særdeles tøff årgang. Vi er således avhengig av alt fra overpace, galopper og uturs-innslag på konkurrentene for å være med i striden. At det på nytt er meldt strålende vær og nær «selvsprungen» bane er heller ikke gode nyheter for vår hest som foreløpig flyter på styrken og distansen. Vi ligger således så lavt som det går an å ligge.

9 Theofaksa har trolig hatt strul denne våren uten at vi vet hvorfor hun har startet så lite. Til tross for 2.plass i kvalet imponerte hun ikke. Et aldeles nydelig spor og løp i kroppen kan bety en god premie.

6 Holter Oda måtte brenne krutt for å ta seg opp i feltet på siste langside i kvalifiseringen og kunne ikke helt fullføre. Oda har også hatt sine problemer denne våren, men i likhet med Theofaksa kan hun tenkes forbedret til denne starten.

8 Guli Anna skuffet litt i kvalifiseringen og virker å lete etter formen. Anna stiller uansett i kategorien av hester som kan tenkes å ha tatt et steg fram til finalen.

12 Tigerlilje kontret ut Lille Frøken Støen i kampen om siste finaleplassen, men står kjedelig til denne gangen.

4 Stommens Berta fikk et greit løp i kvalifiseringen. Hun var heldig i sportrekningen, men hesten har uansett ikke nivået til de tøffeste.

Ranken

1 ALFA LINA

10 BRENNE BERNA


2 Norheim Borka

5 Briskeby Anna


3 Sjø Stjerna

11 Lyngås Alfa

_______________________________________________________________________

9 Theofaksa

6 Holter Oda

8 Guli Anna

12 Tigerlilje

4 Stommens Berta

7 Järvsö Majlis

 

Det er varslet en mulig skoløs balanse på 7 Järvsö Majlis, og det kan fort komme flere skorykk og endrede forutsetninger på til løpet. 11 Lyngås Alfa gjør ingen endringer og går med vanlig vogn og 4 lette jernsko(250g).