Dagfinn & Alfa gjester Rättvik

Dagfinn & Alfa gjester Rättvik

Ondemannen hadde stålgrep om regien i Vinvaras æresløp sist helg. Forhåpentligvis kan lumske krefter holdes utenfor når vi drar den lange veien opp til Dalarna fra Aurskog. Formatet på dette løpet er optimalt med tanke på problemfri avgang. Forhåpentligvis kan vi kjøre pent og pyntelig i førstesporet helt til 4 Lyngås Alfa har travet seg i vater. På Bjerke sist gikk hun og skiftet og stresset, dessverre…

Selv om hesten har hatt en litt trøblete vår viser hoppa stadig vekk voldsom trenings-kapasitet. Om vi sammenligner med kjente hester som Tangen Siri og G.G. Anna som lå/ligger om lag 3 hakk bak årgangs-toppen, så driver Alfa en helt egen idrett. Hun flyr nemlig og «bitch-blickar» treningsgruppen og lurer på hvorfor de andre ikke springer fortere. Alfa kan koste på seg ytterligere intervaller når resten er klare for stallen. Siden hesten har mistet mye trening i sin ungdomstid er det selvsagt en viss skepsis knyttet til treningen hun bedriver. Dog tilsier alt fra pulsmålinger, laktat-testing og blodprøver at hun tar til seg treningen på en ypperlig måte. Siden Dalen ikke var fornøyd med Alfa verken på Jarlsberg eller på Bjerke, tar vi nå en ny vri og gir faen i å trene henne før vi går løs på denne starten. Kanskje kan en fri-uke gi positiv effekt- vi får se…

Løpet denne gangen er fylt til randen med vaklende hester. Om vi skal prøve å holde fast ved noe konkret så kan vi nevne at det normalt bærer rett til tet for 3 Skeie Lotta. Hun er dog bare god på førsterunden. Om farten holdes noenlunde oppe første kilometeren kan vi for vår del kanskje få kjørt litt i førstesporet før vi skal på jobb. Stallvenninne 1 G.G. Anna står fint inne i løpet og kan muligens kopiere 28,2 som hun gikk via 20m tillegg sist. I så fall bør hun være en topp 5-hest i løpet. Om «røreboltene» på tillegg er i sitt vanlige galopphumør er det også en fin trippelsjanse. 9 Alfa Linus virker å ha mest inne av hingstene så om Karlsson klarer å produsere 2 feilfrie løp på rad, er det hesten som på forhånd peker seg ut i vinnersammenheng ilag med 4 Lyngås Alfa. 7 Månodin A.M. gikk noen lunkne løp mot tøff motstand tidlig i år, men «sistonde» har det kun vært tull. 8 Mustang kan litt, men er i likhet med flere andre dønn ustabil.

 

Foto: Hesteguiden.com