Veikle Balder cup sparkes igang!

Veikle Balder cup sparkes igang!

Våren kom sent i år med Corona lurene rundt i vårt land. Både kval 1 & 2 måtte avlyses slik at det er kval 3 som nå danner starten for årets kvalifiseringer. Stall Killingmo har med både 10 Tin Indi og 11 G.G. Anna i denne runden som er et tidsløp stengt ved 31 blank. Vi hadde som målsetning å kvalifisere inn Lyngås Alfa denne våren, men hun må klamre seg til håpet om at det blir mulighet til å få være med i et «erstatningsløp» senere i år.

Dagens kvalifisering inngår som V65-1 på Bjerke er delt inn i 3 distanser med 4 hester på de respektive avgangene. Som i hoppeløp flest er det ofte en fordel å komme bakfra. Det tror vi blir tilfelle også idag selv om det forsåvidt er interessante bud flere steder.

2140m

1 Alma Viktoria er for oss det beste trippelkortet på grunndistansen. Hun kommer som flere andre ut etter litt pause. Hoppa har vist litt, men har likevel ikke fått det helt ut. Med Magnus i jolla er dette fort vekk en hest for trippelspillerne. Hun klarte f.eks å gi en hest som Voje Eldin litt kamp tredje sist etter et fint løpsopplegg.

2 Omer Tuva gikk noen hyggelige rutineløp ilag med Lyngås Alfa under tiden på Momarken, men 3-årssesongen ble ikke det helt store. Nå har hesten byttet hender fra Pål Gulbrandsen til Team Antonsen som har litt forhåpninger til sesongen. Vi tror Nordlirappen-datteren mangler litt på toppfarten til å kjempe om gull.

3 Lille Jenta har galoppert mye. I sitt siste løp ble hun betydelig hindret 2 ganger og fikk således flere unnskyldninger til å galoppere, men skikket seg og viste seg flink. Weberg håper han sikte mot en 32-tid denne gangen. Om man overfladisk ser på tiden sist; trekker fra for hindringene, samt plusser på et løp i kroppen gir en 32-tid mening. Dog skal man huske at den Jarlsberg-banen som ble presentert sist hun konkurrerte var mange sekunder for rask.

4 Trøimøy var tråkk i sin første start. Dette mente treneren skyldtes feil valg av hodelag. I hestens andre start gikk det dog ikke bedre. Det er således en overvurdering av spillerne å gi Møy 3% vinnersjanse.

5 Kjølstad Jænta var Lyngås Alfa sin følgehest da hoppa vår fikk se en travbane for første gang i sitt liv i vintermørket mot slutten av 2-årssesongen. I 3-årssesongen gikk ikke Jænta allverden, og det ble egentlig tidlig klart at Bjørnerød ikke hadde en ny Asteria på gang. Nå kommer man ut etter lang pause, og det snakkes om en 32-tid. Vanskelig å tro på annet enn premie, men spennende skal det bli å se hva vinteren har gjort med hesten.

6 Mini Mira sikter på en mini-premie all den tid Særpefanten-datteren ikke har vist nok i løpsbanen.

7 Grude Oda er verdt litt oppmerksomhet. Hun var fryktelig dum i galoppen sist og tapte enormt på denne. Sisterunden var dog god. Stallskriket uler ut førstevalg og dagens skrik med en taksering på 21% vinnersjanse. Det er en grov feilvurdering etter vårt skjønn. Med tanke på hvor grønn hun er, og at det jakter «ulver» 20m bak, er betegnelsen «liten outsider» mer riktig etter vårt skjønn.

8 Fux Deluxe står 20m bedre inne enn Tin Indi denne gangen. Med 2 løp i kroppen og Høitomt i sulkyen blir den røde betrodd. Vi tror igjen dette er en feilvurdering av spillerne. Skal Fuxen vinne må det gå galt for veldig mange egentlig. Om mesterkusken klarer å gi hoppa en finere reise enn sist er det håp om en fin rekordforbedring og mulig trippel.

9 Åse Sannejenta fullstørte «ok» sist etter å ha tauet feltet. Denne gangen står hoppe fryktelig tøft inne proposisjonsmessig  så her får Adrian kjøre taktisk etter best mulig premie.

10 Tin Indi hadde trent godt før hun kom ut på Momarken, og hun vant da med en dobbel galopp i boet. Toppfarten er overlegen alle hestene i dette feltet så om Åsbjørn lykkes med taktikken skal Bork Odin-hoppa være raskest til slutt. Indi hadde ingen hurtigkjøring før årsdebuten så normalt er det en skjerpet utgave nå. Løpets favoritt.

11 G.G. Anna er Vidar Hops valg i løpet. Om Anna hadde hatt en annen eier og om Vidar hadde sett henne på Jarlsberg på lørdag så kanskje han hadde valgt annerledes. Anna har distansen som sin force og står svært godt inne i dette løpet. For oss er dette løpets andrevalg til tross for at det har gått skeis 2 ganger på råd.

12 Stjerna Mi har en vakker karakterbok. Det gjør henne til spillernes favoritt. For oss er dette løpets 3.valg. Stammemessig er stjerna en morsom variant med Tangen Per(!) som morfar. Vi syns det er feil at denne hoppa gjøres til favoritt mot Killingmo-duoen som er i full løpsform. Hoppa har uansett vist litt evner og med svært velkjørende Dalen opp så kan det jo gå, men i vår bok etter dette kun et 3.valg!

Foto: Hesteguiden.com