Alfa tester V75

Alfa tester V75

Da er det duket for gulljackpot og V75 når Jarlsberg byr opp til dans. 8 Lyngås Alfa er del av sirkuset og stiller til start i V75-2. I årets 2 første starter har hun hatt heller dårlige oppladninger med sykdom og litt ymse. Hun har heller ikke vært satt opp for løpene , og vi har derfor bedt kuskene om å kjøre forsiktig uten å bli hørt. Denne gangen har hesten hatt en knirkefri oppladning. Hoppa er uansett langt ifra noen toppform enda, og vi har bestemt lagt opp til at hun ikke skal være i form nå…

Dette sagt så er hesten såpass god at hun ganske sikkert kan senke rekorden sin med flere sekunder. Et mindre felt og et løp bakfra bør være en stor fordel. I et lite felt hvor det ganske sikkert blir en del hester som gjør seg bort på galopper er det fort vekk ikke så ille å stå på tillegg. Hoppa kan løse raskt, men hun har egentlig ikke noe behov for å gå skarpt inn i noen posisjons-kamp for å runde denne gjengen. Det optimale ville være om hun sitter bak i haugen og loffer i løpets 3 første kvartaler. I så fall bør det dreie seg om en god sjanse til å sette farge på innspurten. Ny kusk på Alfa er et lite uromoment da hun kan gå litt på topp første halvrunden. Dog har både Dag-Sveinung som kusker 8 Lyngås Alfa og Tom Erik som kusker 6 G.G. Anna få oppsitt denne lørdagen slik at de kan få varmet opp sammen i ro og mak før stevnet tar til.

Det er opp en klasse på motstanden fra sist Alfa var ute, og det peker seg ut spesielt 2 motbud.

1 Lykkje Viking blir kuske-forsterket og har en interessant oppgave. Vallaken blir trolig overflydd selv om han ikke er sjanseløs på å holde tet i en heller åpen startside. En hylrask Jarlsberg-bane er nok heller ingen fordel for vikingen, men på tipslinjen hører han hjemme. Vårt knappe tetbud er 5 Lykkje Svenn som ikke fungerte allverden sist.

12 Bork Viking er en toppstammet hest. Treneren melder om en hest i utvikling og i hysterisk form. Således blir det trolig et offensivt opplegg fra første steg. Frode Hamre mener vallaken er god for en 27-tid, og da er han iallfall trippelaktuell i et løp hvor flere hester vil senke rekordene sine betydelig… I motsetning til Frode Hamre selv tror vi at hans aller beste vinnersjanse kommer i V75-innledningen med 2 Patent Leather. At 3 Noble Superb skal anses med omtrent lik vinnersjanse fra dødens virker helt bak mål i vårt hode…

Mens de 2 vikingene i V75- 2 virkelig skal ut for å krige med nebb og klør blir det et mer forsiktig opplegg for Alfa sin del. Vi håper uansett at hun er med i striden, og at hun kan gå i mål med høy fart!