Anna, Alfa og Aarum i Rättvik!

Anna, Alfa og Aarum i Rättvik!

Det kan bli rett så mye «aaah» i V5-finalen på Dalarna idag. Stallvenninnene G.G. Anna og Lyngås Alfa ankom iallfall Rättvik igår kveld. Begge er forsåvidt klar for dyst, men det blir nok 2 vidt forskjellige opplegg for 4-årshoppene. Løpet er delt inn med 3 distanser; 4+5+1 over 2 runder. På streken finner vi 1 Reime Blesa som kommer ut etter lang pause. Således står denne ypperlig til for å smyge med. 4 Lyngås Alfa slapp vi ut som «halvklar» sist med Hop i vognen med ordre om å legge seg sist innvendig. Den ordren ble dessverre ikke tatt hensyn til. Foran denne starten har hun vært gjennom kolikk, feber og ymse grums. Formen er således i beste fall middels. Det er snakk om å ta opp fra start og kjøre i rygger. Kapasiteten til Alfa er dog helt i særklasse i dette feltet her. Innerst inne tror vi hun er god nok til å slå de aller beste i årgangen sin utover i sesongen når hun har fått mer tid og form. For 3 G.G. Anna er det teten som gjelder. Da Blesa og Alfa ikke er interesserte i teten er det egentlig bare 2 Frida Scott imot. Denne hesten gikk sitt beste løp noensinne med god margin sist. Frida gikk nemlig som toget via drøye spor og dødens til knepent tap. Hun er uansett usikker og dum i galoppen. Får Ludde henne til å gå som sist er hun en grei outsider. G.G. Anna har fått svært fine løp mot fornuftig motstand i sine 8 første starter. Med Skoglund i vognen ser vi for oss at utgangspunktet er å lede hele veien.

På 20m tillegg finner vi en del hester med skyhøy galoppprosent. Vi kan ikke tro annet enn at 6 Lysjø Vilma og 8 Liheim Freddy er fornøyde bare med å i det hele tatt komme seg feilfritt rundt ovalen. En annen hest som har galoppert mye er 5 Backestjerna. Sist løste hun uansett både stabilt og godt fra tilsvarende spor med unntak av i den andre omstarten hvor Persson måtte korrigere. Går det avgårde som sist på «kjør» så er hun nok rett oppe i strekhestene på direkten. Persson reiser alene med stjerna, og han har dessuten fantasiform på stallen som dagen. Det er ikke umulig at det kan bli 2 strake. Vi syns likevel at Jan-Olov ikke skal være mer enn et 3.valg denne gangen. 9 Årdals Snuppa er nok ikke så veldig mye dårligere enn Backestjerna. Hun ledet rundtom nest sist og feilet i trippelstriden etter å ha bommet startstiden i løpet Backstjerna tauet til mål aller sist. Det kommer til å skille mye i kryss på disse 2, men som sagt anser vi disse 2 som nokså jevne i nuleget. 7 Elsås Ravn var urdårlig på Momarken sist etter umåtelig drøy maning hele sisterunden. Vallaken var betydelig bedre før dette og kommer nå ut etter litt pause. Om hesten har kommet til hektene denne gangen er han et mulig trippelkort uten at vi anbefaler noe kryss. Fra lengste tillegget jager 10 Slotts Kvikken som har fordel av et lite felt, samt det faktum at flere hester kan henge i tårnet. Hesten går til mål og er en trippelskrell som lite betrodd.