Siri i årets siste runde på Biri

Siri i årets siste runde på Biri

Tangen Siri inngår denne fredagen i V65-6 og DD-2 når Biri runder av 2019 med julebuffet og god stemning. I tillegg til jackpot i V65 er Dagens Dobbel krydret med en tillagt pott på 50,000kr!

For 11 Tangen Siri sin del så ble det et litt tvilsomt spor ved første øyekast. Dog kan Vidar Hop sikte inn ryggen til nokså raske 5 Hellin Victoria. På en vinklet vinge med ustabile hester innerst i første rekke kan det faktisk være håp om at dette floker seg ganske så fint. Dette spilleløpet er mildt sagt åpent.

Favoritt blir 7 Lykkje Tora som er helsøster av selveste Lykkje Borka. Kapasiteten er bra og rapportene gode inn mot dette løpet. Et utfordrende spor, usikker form og mye galopp gjør dog sitt til at vinnertipset må bli så knepent som det kan få blitt. Tetkampen står i første rekke mellom 3 Hommes Ferrari og 5 Hellin Victoria. Førstnevnte er voldsomt usikker, mens Victoria trolig ønsker rygg på full distanse. Hvem som sitter først etter 500m er faktisk ikke godt å si. Med en vinklet vinge kan det satses fra flere hender. 8 Valle Oda får Teien i sulkyen denne gangen. Innsatsen sist var direkte svak, mens nest sist på Bjerke gikk hun i mål med krefter spart. I et jevnt løp blir flyt og dagsform nøkkelen for de fleste her. Hesten som har vunnet sportrekningen er 2 Modijerva. Med Dalen i jolla kan dette dreie seg om en fin trippelsjanse. Formen virker iallfall noenlunde. 9 Åsaoline er lovlig treg fra start, men hun har kommet seg litt. Vinklet vinge og ikke altfor raske hester foran seg betyr nok uansett en plass godt bak i haugen. Om det likevel løser seg greit så har hun i hvert fall sin beste fase til slutt i et løp uten de store løvene. 10 Tana Faxen kommer ut etter pause og behandling. Vallaken gikk et greit rutineløp 3.desember(33.6) sammen med Haugs Loppa, og han plukket selvfølgelig denne lett til slutt. 9-åringen var i trylleform i sommer, men om han noensinne finner slik form igjen er ikke godt å si. En av flere mini-outsidere er han, iallfall. Hesten står forøvrig i rygg på raske, men usikre 3 Hommes Ferrari. Den ryggen kan bli alt fra gull til tull. Vår egen 11 Tangen Siri har fått 2 løp i kroppen etter pause. Begge løpene ble trøblete for henne. På Momarken ble det dødens etter pause, og sist ble hun slemt meldt på sprint fra 60m mot gode hester. Motstandsmessig ser det svært bra ut denne gangen. Om hun kommer rett på det fra ryggen til 5 Hellin Victoria så må hun regnes som en av 8-9 vinnerkandidater. Vi vil strekke oss langt for å kunne gi henne et ryggløp i det aller lengste her da hun kommer fra 2 løp uten flyt.

Vi ønsker alle lykke til med både V65 og DD i jakten på litt juleknask!