Alfa med fine forutsetninger

Alfa med fine forutsetninger

Vår ferske 3-åring skal få prøve seg mot noen av de nest beste i årgangen denne onsdagen. Alfa mistet mye viktig trening som 2-åring grunnet at sosialiseringsprosessen tok lang tid. Hoppa dro også på seg ymse stallsykdommer i vår. Det er derfor trygt å anta at hun har færrest kilometer i kroppen av samtlige som stiller til start. Talentet og resursene er dog helt utenom det vanlige. I det daglige ris hun på skogsturer og er med på noen slep i 4-hjuling. Hesten er således i en fase med ren rusting, mens andre hester trener med mer fart og giring. Med tanke på treningsfasen hun befinner seg i er det derfor oppsiktsvekkende at Alfa er kapabel til å jogge så fort som hun gjør. Flink i volten er hun også. Fra et perfekt spor ligger det an til at Vidar plasserer hoppa trygt i tet og øker på litt på sisterunden.

I hennes første start på Kala ble det en svært rolig førsterunde med en sisterunde på 29,0. Ved den anledningen fikk Mjølner Loke sette snuten først, men Alfa gikk fulltanket i mål og hadde vunnet greit om hun hadde gått litt bedre på svingene eller startet innspurten før Mjølnerød på siste bortre. Sist på Færjestad ble seieren av det overlegne slaget mot moderat motstand. Alfa har gått med bomull og hette. Det blir det trolig i morgen også.

Minibanen

1 Under står alene på strek. Denne slipper til den absolutt første som kommer. Vetle skal lede rettvendt på tillegget med en ganske så rullete hest i form av 2 Haslistjerna som også blir mye betrodd. Kusken er fornøyd med sporet, men vi tror han blir holdt inne. Da risikerer ekvipasjen å løpe inn i den tvilsomme ryggen til Mjølnerød. Stjerna tryllet seg til kriteriefinalen fra 4.innvendig, men kom i retur i finalen. 4 Uberg Lisa kjører med eieren. Vi tror andresporets 3 Stjerna Mi er best igang av de rettvendte. Motsatt volter Vidar Hop i duett med Anette Stordal som sitter bak 5 Cuba Stormvinna. 6 Lyngås Alfa tar fatt i greiene med en gang hun snus opp så om Vidar volter som han kan så skal Alfa være svært godt igang. Dag- Sveinung Dalen er en pålest og smart kusk så om han skulle være den første framme hos 1 Under vil han nok slippe føringen til 6 Lyngås Alfa med 3 Stjerna Mi som har slitt med knærne. For kun få dager siden slet Assev-traveren med å stable beina ned oppløpet så vi har lite tro på at Moe Odin-hoppa vil ha 6 Lyngås Alfa trommende på utsiden. Fra en eventuell lederrygg vil Dalen trolig ha rikelig med plass til å navigere i under sluttfasen om han sitter med utav siste svingen. I utgangspunktet ønsker vi å kjøre om lag 31 første 1000 og 28-29 siste 1000.

40-meteren: 7 Rappoda ser ut til å være en hyggelig hest så her sitter Høitomt på et brukbart trippelkort. 8 Sjø Stjerna har sisterunden  som sin force. Hun dro stor fordel av kjøringen til Solberg i Oaks-finalen og fikk således plukke noen sluttkjørte og ukurante ved den anledningen. Tjomsland-traveren blir mye betrodd, men hesten skal være grovt forbedret for å kunne runde feltet. 9 Tangen Lea er en spennende Bork Odin- hoppe som har vist kapasitet. Vi tror det er feltets nest beste, men hun er både usikker og spesiell. Horten og Omegn travlag holder i disse dager på å selge hoppa ut i andeler så vi håper og tror de har funnet det rette emnet. Det blir spennende å se hva Romtveit får til med denne hesten. Spillmessig er hun aktuell her: ikke blant de mest betrodde, hest med kapasitet, god trener og kusk som ikke er redd for å bånne unghester. Skal Lea runde krever det nok trolig rusk i maskineriet til Alfa…

Fallgruven for Alfa

Selv om beintøyet til Alfa er av god kvalitet og fullt av krutt skal det nevnes at stallformen til Killingmo er begredelig. Om Alfa skulle føye seg inn i rekken av underprestasjoner teller løpet opptil 7 vinnerkandidater… Vi tror uansett at Stallskriket setter bankeren sin!

Legg igjen en kommentar