Kval 8 Veikle Balder

Kval 8 Veikle Balder

Siste kvalifiseringen til Veikle Balder Cup kommer til å bli grovt feilranket. TGN vurderer løpet dårlig, og lyntoto-ranken er enda værre. Når haiene kommer på jobb i morgen vil det selvfølgelig bli korrigeringer, men solide verdier må man nesten tro det skal bli. For å gjøre analysen kjapp legger vi til grunn at det blir lite galopper selv om det helt sikkert blir et hopp eller to.

1 Haugs Blesa gikk bra i kvalet til hoppederby. Kanskje for bra også mtp at hun ikke har vært til start siden det. Hun er ikke noen kløpper i volten så det er ikke utenkelig at hun kommer dårligst igang fra streken som vil bli anført av høyst moderate 3 Ness Tjo Sif. Det vil i grunn si at hun vil være i selskap med en hest som 7 Mykle Linn rimelig kjapt.

2 Laeskog Raija går opp flere klasser. Det vil være direkte pissasprøtt om denne går til topps, men TGN kleistrer likegodt denne opp som løpets outsider. Om «galopp-mikkel» kjører i trav er det håp om premie om hun holder seg i førstesporet. Da kun også få med seg en flott rekordforbedring.

3 Ness Tjo Sif har startfasen som sin force, men er ingen løve til slutt. Hun kan meget vel få tidlig selskap av 7 Mykle Linn, og da burde hun i edruelighetens navn slippe føringen. Vi har dog lite tro på at det skjer.

4 Runi overrasket positivt sist. Muligens var sprint melodien for denne hoppa. Hun står 20m bedre inne enn 11 Tangen Siri denne gangen, men distansen er lengre og hoppa vår fikk uheldige rygger sist. Selv om Skibber-datteren er flink i startfasen blir det ingen føring denne gangen. Gravdal har ikke noe lett taktisk løp på forhånd.

5 Pinslestjerna var flink i enkelt selskap sist. Hoppa er hardere ute her, men bør være nest best ut fra distansen sin. Om hun kan gjøre nytte av 7 Mykle Linn kan Østre muligens sikre seg en fin plassering.

6 Skumsjøstjerna er løpets joker i negativ forstand. Det har vist seg til gjentakelse at dette dyret sliter med å legge seg til. Om hun tuller foran nesen til de som kommer fra lengste tillegg kan det bli skjær i sjøen. Om Stjerna lager røre vil dette gi muligheter for de foran som egentlig ikke er gode nok. Vi håper således at hoppa til Frode Mjølnerød kommer seg ivei eller til gjerdet.

7 Mykle Linn er i toppform. Lars Tore Hauge har hatt noen vonde turer østover dette året så ingenting ville vært mer hyggelig om han for en gangs skyld kunne fått litt betalt for strevet. Helsøsteren til Vertigo Bjørn kommer til å starte best av hestene fra 20m. Det kan fort bli dødens om hest 1,2 og 4 kjøres med hodet. Linn har uansett et brukbart forspang til lengste tillegg med tanke på at hun pangstarter og legger 6 Skumsjøstjerna bak seg som vandrende kjegle ned startsiden.

8 Jeksa ble etteranmeldt og har et dumt løp grunnlagsmessig. Det er uansett ikke lett å finne løp til denne damen som allerede har 180k på konto og begrensede ressurser. Hun fikk uttelling etter et drømmeløp sist. Om Mjølnerød klarer å trylle på nytt er det håp om en ny pengepremie.

9 Alonso Jenta er hjemme hos eieren igjen. Hun var god i Tjomsland-regi og kunne med mer hell fått enda bedre uttelling. Solo-mannen sier selv at de aller fleste av hestene han har hatt hendene sine på får reaksjoner etter å ha vært maks satt opp for spesielle løp. Således blir det interessant å se hvordan Jenta presterer denne gangen. Hesten er fra naturens side tøff å samarbeide med og er alt annet enn lettkjørt. Kuskeforbedringen med Dalen i jolla er interessant. På kapasitet står hun ikke tilbake for noen her. Volte er et minus. Løpets outsider!

10 Voje Maren håper vi kan være trekkhund. Hun blir løpets klart mest spilte hest, men man skal huske på at hun ikke kan gjøre for mye. Herfra ligger det an til at hun først må taue 40-meteren, og forhåpentligvis må hun dra opp tredjesporet selv også. Hun fikk dårlige rygger i finalen sist, men det gav henne imidlertid gleden av å kunne passere målstreken i fart i motsetning til kvalet hvor hun etter sigende reagerte negativt på noe som ble dratt. Kolle får stå som et knapt førstevalg.

11 Tangen Siri er flink i volten. Om 9 Alonso Jenta ikke løser over pari har vi et godt lodd på ryggen til 10 Voje Maren. Alternativet er å legge seg sist. Hoppa har tilgode å havne i vinnende posisjoner i hele år og har således tjent altfor lite penger. Begge Derby-løpene ble ødelagt av at hun ble brukt første 500m. Denne gangen har Siri en klok kusk i vognen som dessuten kjenner hesten ut og inn. Vi satser altså mot ryggen til Maren, men tar den plassen vi får. Det blir ikke aktuelt å kjøre som hjelpehest for andre lengre. Vi håpet sist at Brenne Blesa kunne betale tilbake krem-opptrekket vi gav henne i derby-kvalet, men da det skulle være vår tur ble det bare bremsing og rør. Heller ikke den andre Tjomsland-hesten ville hjelpe oss så dermed endte det hele med en ulykksalig galopp på vei inn til tredjeplass lengst ut i banen. Med hester som går framover sist hadde vi landet en lav 25-tid. Hvis ikke 6 Skumsjøstjerna handicapper 40-meteren noe ekstra har vi god tro på at dette kan gå veien. Høstværet virker å gjøre hesten vår godt. I motsetning til en del andre hester er Siri trent for å være i form hele året, ikke bare i Derbyløp.

 

Tipslinjen:

10 Voje Maren 11 Tangen Siri- 7 Mykle Linn outsider: 9 Alonso Jenta

Legg igjen en kommentar