Siri og Josefine i rekordjakt

Siri og Josefine i rekordjakt

Kval 7 i Veikle Balder blir en rekordjakt for flere. Sprint, 3 distanser, få hester og gode forhold bærer bud om fantasitider. 7 Rappstjernen er helt overlegen på fart så jo mindre han er indisponert ryker norgesrekorden til Alm Viktor før V75-spillet tar til. Gjeldene rekord er 23,0. Selv håper vi å lande en tid på 26, men for å få det til må vi kjøre klokt. Løpet har 2 harer. På strek står 1 Frk. Sjur som vi antar taper om lag 10m bare på de første sekundene etter «kjør» til de aller fleste i feltet. På 20m står 2 Runi som er knapt jevngod med Frk. Sjur, men som er en helt annen type som legger seg kjapt til. Normalt er Runi i kontakt med frøken utav første svingen senest…På 40m står 3 Mykle Linn, 4 Brenne Blesa, 5 Tangen Siri og 6 Skumsjøstjerna. Vi spår en dårlig start på både Blesa og Stjerna, mens Siri og Linn skal være fint igang. Det kloke er nok å ta ryggen til Linn & Lars, og la den ekvipasjen lede oss opp til tetduoen via innersporet. Det skiller ekstremt på hestene i dette feltet så det blir nært umulig å sitte fast. Dermed kan vi legge inn spurten sent i løpet etter avventende kjøring. Om vi lykkes med det har vi nok los på en 26-tid mtp forutsetningene. 60- meteren utgjøres av duoen 7 Rappstjernen og 8 Reime Kongen. Førstnevnte lyder navnet, og spørsmålet er mer hva den nye rekorden blir, snarere enn om det blir ny rekord.

Ellers er det snart slutt for unghestkarrieren til Siri. Etter pangløpet på Bjerke 8.juni i år kom håpet om suksess, men klasseløps-klaff ble det ikke. Som hopper flest er det de færreste som kan brukes i begge ender- Siri intet unntak! I Østersund ble hun kjørt hardt første 500m i et grusomt førstespor, og da var den sagaen over på drøye 3 minutter. Siri har gått flere fine løp fra dødens, men felles for disse er at hun har seilt fram ubrukt til posisjonen. Således var det litt spesielt at vi valgte spor 6 i norsk derby når det er kortere vei til listen fra spor 10. I finalen på Bjerke var løpet over for Siri sin del allerede midt i første svingen, men ingen skal si at vi ikke prøvde. Det er enda et Veikle Balder kval igjen, ikke minst finalen og Oaks bonus i ukene som kommer nå. Etter dette er det grunnlagsløp som gjelder. Selv om vi tror Siri kommer til å vokse seg inn i V75-klassen og dessuten finne gode løp i Sverige er det lite trolig at det skjer i vår regi- vårt mål er å slå gul kusk når det gjelder som mest. Foreløpig har vi ikke summet oss eller landet på noe valg. Om vi finner en dyktig leietaker eller noen som hår råd til å kjøpe henne helt ut står egentlig døren på vidt gap. Hun bør normalt sett være langt unna pensjonisttilværelsen. Antakeligvis har hun en lang karriere foran seg om vi finner en god løsning. Siri har ikke vært rørt av veterinærer hverken hos Romtveit eller Killingmo. Selv om hoppa har vandret i dødens ved noen anledninger har hun ikke vært snakket til med tømmene. Hennes beste egenskap er dessuten innstillingen til både løp og trening.

Legg igjen en kommentar