Derbyfinale- nå gjelder det!

Derbyfinale- nå gjelder det!

Søndag 8.september skal 2015-årgangen for hopper strides i derby. Nervene er således i høyspenn i et nokså jevnt finalefelt. Årgangens beste hoppe står fortreffelig til i spor 2, og således er Brenne Blesa den ubestridte favoritten fra alle hold. Vår egen 6 Tangen Siri dro opp tredjesporet i kvalet og laget således et perfekt springbrett til 2 Brenne Blesa som fikk brukt sine spesialegenskaper til fulle. Ned siste bortre langside kunne Tjomsland spille ut speeden til overlegen seier. Blesa var da om lag 18 meter foran Siri i mål. Det var stive bein på favoritten i mål og maningen til gul gusk gav nok ikke den responsen han håpet på siste 100 metrene etter et totalt drømmeløp. Om 2 Brenne Blesa hadde byttet rolle med 6 Tangen Siri i kvalet ville seiersmarginalen blitt mye snauere. I finalen ligger det dog an til at Siri må bruke seg noe på startsiden fra et spor litt ute, mens Tjomsland kan spare krefter på startsiden. Den faktoren gir kjempefordel til favoritten. Vi på vår side er dessuten avhengig av å i det hele tatt komme oss ned i andresporet fra en vrien utgangsposisjon.

Kan Brenne Blesa felles?

I det usannsynlige tilfellet av sykdom, godt under pari eller galopp vil hun selvfølgelig være ute av dansen. Det fins dog andre muligheter også. Hester som 1 Eldoda og 4 Alfa Betty blir trolig kjørt offensivt. Om Tjomsland blir tvunget ut i sporene og samtidig blir hengt opp der eller i dødens så åpner løpet seg litt. Det sagt så blir 2 Brenne Blesa underspilt i V4-3. I en svært lettløst V4-rebus tar nemlig folket seg råd til å spekulere.

Kan Tangen Siri vinne?

Knappest, men hun har både nummerskilt og god kusk. Siri har i år vært en trippelgrossist uten hyll på byllen. Etter pangløpet fra dødens i regnet 8.juni på Bjerke var vi høyt oppe, og følte vi satt på et godt Derby-kort. Siri har dog ikke klart å forbedre den prestasjonen utover i sesongen. Vi håper som mange andre at vi kan stille med en hest som er opp et hakk i finalen kontra kvalifiseringen. Hennes beste egenskaper som hest er at hun er lett å samarbeide med, travsikkerheten, treningstalentet og innstillingen. Mangelvaren er eksplosivitet og toppfart. Lave temperaturer, regn i luften, favoritter som gjør det vanskelig for hverandre og et godt ryggløp der det virkelig går unna underveis er det vi drømmer om. Vi tror løpet har om lag 6-7 vinnerkandidater. Mens tipsaviser og eksperter virker å synes dette er et løp med en grei favoritt og 2-3 utfordrere så mener vi på vår side at dette er et løp med en stenklar favoritt, men med flere outsidere. 9 Dale Anne kommer til å få alt for lite spill på seg. Hun har god toppfart og kan samtidig få en svært økonomisk reise med litt klaff. 

Tetkampen

1 Eldoda holder sporet for Solberg på en linje fri for katapulter. Avgangen ellers er rimelig tung å spå. 6 Tangen Siri står et stykke ute på en startside som virker rimelig jevn. Håpet er å komme ned midt i feltet da hun er stabil og flink. Forhåpentligvis blir det noen som ikke legger seg helt til eller galopperer slik at Vidar får funnet rom. 4 Alfa Betty ligner en hest som må gjøre en del grovjobb, men da må hun først ha en dag der hun klarer å stokke beina.

 

RANKEN

A: 2 Brenne Blesa B: 1 Eldoda- 9 Dale Anne- 6 Tangen Siri- 4 Alfa Betty- 10 Voje Maren C: 11 Bork Mira- 3 Alonso Jenta- 12 Komnes Siv- 5 Ask Viktoria- 8 Åsa O.K.- 7 Brenne Vikki

Legg igjen en kommentar