Lyngås Alfa til Karlstad

Lyngås Alfa til Karlstad

Mandag 9.september sender vi ut 3 Lyngås Alfa i et 3-årsløp på Færjestad. Det er kun 7 hester på startstreken samtidig som det skiller mye innbyrdes på de som starter. Da våres 2 hardeste konkurrenter står på 40 meters tillegg hadde vi gjerne hatt med noen flere hester. Normalt runder de 2 hingstene på tillegget opptil flere strekhester etter kun få meter. Vi håper uansett at en eller to av hestene som står rundt oss på grunndistansen klarer å formere seg i rygg på oss. For vår del bærer det nemlig rett til tet. Både Alfa og kusken er flinke til å volte. Det er likevel grunn til å frykte at dette kan bli et løp der 6 Mo Sjur(Mjølnerød) og 7 Zitor(Goop) ligger og soler seg i ryggen vår tidlig.

Det skal dog sies at vi holder Lyngås Alfa svært høyt. I sin debut gikk hun 29 blank siste 1000m og tapte da ytterst knepent for Mjølner Loke som er en hyggelig hingst i årgangen. Det som uroer inn mot denne starten er at hestene på Stall Eilefsen gjennomgikk et forbytte helt nylig. Riva Renn underpresterte stort på Drammen 1.september…Tiden fram mot start blir et eksperiment hvor man forsøker å kompensere ubalansen som synes å ha oppstått. Vi vil derfor holde et ekstra øye til øvrige stallhester denne uken i håp om å plukke opp signaler om bedring. Uten dette forbeholdet ville vi sagt at Lyngås Alfa er den soleklare favoritten inn mot karrierens andre løp.

Legg igjen en kommentar