Derbykval for Siri

Derbykval for Siri

På Bjerke idag skal det deles ut billetter til Derby. Vi uroer oss en god del for sporet vi fikk, men med Vidar Hop ved roret håper vi å få hoppen vår trygt til finalen. Siri trener som vanlig strålende! Utstyrsmessig blir det da capo på bike og skoløs som ble testet med suksess for første gang på Drammen i hennes siste start. Det kan muligens ligge an til favoritten 5 Brenne Blesa tidlig i tet på en rask bane. Med tanke på hvor god Blesa har vært i det siste frykter vi lavt tempo, og at favoritten får delt ut de neste plassene til passajerene ved listen. Mye kan dog skje bak bilen idag. Selv om vi tror 6 Kleppe Spøda blåser til tet er det derimot høyst uvisst hvordan det vil gå med de øvrige bak bilen. Om man ser på førsterekken er det nærliggende å tro at 4 Lykkje Idunn og 7 Rappodina blir til overs. 1 Skumsjøstjerna blir trolig overflydd, mens vi innbiller oss at 2 Komnes Siv kan løse greit. 3 Opseth Elma løste til tet fra spor 3 sist, men det er ikke sikkert hun kommer forbi 2 Komnes Siv uansett. 5 Brenne Blesa har stort sett valgt bakspor når det har vært mulig. Hun viste ved omstarten i Østersund at hun kan løse fort bak bilen. I den gyldige starten tok hun dog noen galoppsteg i svingen på vei opp bak bilen og feilet også kun kort tid etter at bilen slapp. Idag er det hester på begge sider for første gang. Som nevnt vil trolig 6 Kleppe Spøda legge raskt inn foran 5 Brenne Blesa når bilen drar ivei. Det kan faktisk bli galopp på storfavoritten! 8 Ask Viktoria står dumt til, men hun er isolert sett en topp 3- hest i dette feltet på kapasitet. Hoppen var god i kvalen fra dødens i Østersund. I finalen fungerte hun ikke som best og ble da også opphengt. Om det satses hardt fra yttersporet denne gangen kan det på nytt bli dødens eller til og med tet. 6 Kleppe Spøda er mer eller mindre nødt til å slippe om noen får skikkelig fart på dyrene sine første 200-500m. Om 5 Brenne Blesa galopperer eller safer kan muligens Tengsareid være på pletten. Det skal dog sies at Viktoria sliter med både helsen og temperamentet…2 Komnes Siv kan også tenkes å være en hest som kan overta stafettpinnen fra 6 Kleppe Spøda.

Hva angår baksporet synes vi det virker nært umulig for 10 Tangen Siri å komme ned mellom 2 Komnes Siv og 9 Tuxi Temi. Hoppa til Per Arne Ruud er stabil og rask med en god kusk i jolla. Om vi pangstarter fra spor 10 må det nesten være fordi 2 Komnes Siv løser dårligere enn vi tror og således legger døren åpen for Vidar. Vi avhenger likevel av hva som skjer ellers i fronten…

Dette er altså utkastet våres, men det er mye som kan skje bak bilen. Hvem feiler? Hvilke konsekvenser får galoppene for hestene som står rundt? etc. 5 Brenne Blesa kan muligens overraske positivt bak bilen…

Tipslinjen: 5 Brenne Blesa- 10 Tangen Siri- 2 Komnes Siv outsider: 8 Ask Viktoria

Legg igjen en kommentar