Siri prøver seg i Guttorm Brekkes Pokal

Siri prøver seg i Guttorm Brekkes Pokal

Etter flere toppløp i slutten av Mai og i Juni var det med stor optimisme man satte kursen mot Derby-kval i Østersund. En rask første 500m og en sugen bane gjorde at vi dessverre ikke fikk Siri med i det gode selskap. Før denne starten har vi hatt henne med til Bjerke for å gi henne et rolig løp og en fin opplevelse. Erik gjorde da en avtale med Vidar Hop om å ta opp fra start og kjøre rolig med henne. Det ble da et litt rotete opplegg med en galopperende Myklejenta Karin foran seg runden fra mål, samt at Thess Prinsessa tok seg en real siesta i andresporet ned siste bortre langside før hun startet noe voldsomt opp igjen. Tross et rotete løp hadde vi drømt om at Siri sprutet litt mer ned oppløpet. Nå er  det nytt løp og nye muligheter for 8 Tangen Siri. Dog skal det sies at vi har fått et mildt sagt utfordrende spor. Taktikken denne gang blir å virkelig teste startegenskapene hennes i håp om en heldig avgang.

Ellers om løpet:

9 Brenne Blesa var moralsk vinner av Svensk Hoppederby og har trukket et greit spor. 800m-bane, sprint og bakspor trekker uansett ned. Selv om Vidar Tjomsland er en flink tømmefører er nok broderen enda bedre i jolla. Hopper varier også i prestasjonene. Blesa var ikke like god i Oaks ifjor etter å ha vært på topp i Norsk Travkriterium.

11 Voje Maren kan glede seg over at 5 Tangen Frida ble strøket etter hun fikk et lite sår på koden under lek. Maren var syk og under båten i Østersund. 800m-bane og sprint er dobbelt minus, tror vi…

1 Dale Anne bytter fra Oleg til Robert Kruse nå. Vi tror 3 Brenne Vikki  overflyr Anne og inntar tetposisjonen. SOW er usikker på taktikken, men han var som oss inne på at sprint er en klar fordel. Det virker uansett sykt om Vikki får gått seirende utav dette løpet etter å ha hevet seg fra elendige- til tamme løp i sesongens 4 starter. Muligens var ikke Oaks melodien for henne ifjor med kun 2 starter under beltet? I kvalet åpnet hun 25 første 500m som da var hennes 3.start i livet på en oktober-bane…

7 Alfa Betty kammet hjem 50k på Bollnes på onsdag etter en terningkast 2-prestasjon. Betty gjør også sin 18.start for sesongen…

I det hele tatt er det lett å argumentere mot samtlige av løpets mest betrodde. Noen må dog dinne, men for oss er dette et løp vi ikke vil ha altfor sterke meninger så kan heller andre prøve å gjøre nytte av poengene som er rørt ved…

Legg igjen en kommentar