Derby-kval i Østersund

Derby-kval i Østersund

Da er tiden inne for Derby-kvalifiseringen i Østersund. Det er totalt 29 med i hoppe-klassen, hvilket gir 3 mellomstore felt bak bilen. Vi har med hest i 2 av disse og vil derfor kjapt skyte inn noen tanker rundt mulighetene.

Heat 1 / V4-1

10 Voje Maren fikk et fint spor og blir løpets klare favoritt med rette. Hun var lengst framme av alle i årgangen som 2-åring, men fikk vekslende resultater ifjor. Maren galopperte seg bort både i Det Norske Kriteriet og Oaks. Dog fikk hun gleden av å krysse målstreken først under Det Svenske Kriteriet på sin tidlighet. I år er hun nokså vanskelig å vurdere tross to seire og en 2.plass. Hun har nemlig fått noen «silkeløp» uten like, tross vanskelige utgangsposisjoner. Det jo likevel slik at gode hester oftere får disse fine reisene. Maren har ikke samme toppfarten som 6 Glade Tider og 3 Mine Lotta, men til gjengjeld scorer hoppa på tøffheten til mål.  Nevnte Glade Tider debuterte for Blekkan mandag som var, og det løpet ble bare en bekreftelse på den begredelige utviklingen hun har hatt etter hun ble kjørt i overkant hardt med i et Veikle Balder- kval tidligere i år. Når Glade Tider kommer seg til oppløpets begynnelse så slår hun av på farten. Dårlige minner er vanskelig å glemme for noen hester. Vi syns framtiden til Glade Tider ser svært dyster ut til tross for at hun fort vekk var årgangens største talent… Hva angår 3 Mine Lotta så vil hun sprinte 250-400m før hun syns det er nok- når det tar imot er det faktisk talt BRÅSTOPP! Hun kan dog slå hvem som helst med smygreise. Treneren kjører selv og vinner sjeldent løp. Skulle det bli klaff denne gangen så får hun finaleplass da hun er nær 100% travsikker. Vår egen 9 Tangen Frida har slitt litt med lysten i vår. Trenings-rapportene er dels oppløftende og sporet er perfekt. Herfra blir det å sikte inn ryggen til flinke 1 Pinsleterna og kjøre økonomisk. Om Frida har dagen og er på vei opp er det håp om å være blant de 3-4 fremste. Hun får forøvrig teste pisken for første gang og tar også med seg Tom Erik Solberg i jolla. 1 Pinsleterna er en finalekandidat fra et fint spor selv om hun ikke har nivået til de aller beste. En som har kapasitet er 7 Alonso Jenta. Hun har fått seg noen uker hos Tjomsland nå- kanskje kan vi endelig få se henne fra sin beste side? Vi tviler inntil videre, men det hadde vært moro å se denne i godt skikk igjen. Kvartetten 2 Færsta Vilma, 4 Rappodina, 5 Kalltekla og 8 Vårbusan synes å ha vist aldeles for lite for å være i toppen. Startsiden i løpet tør vi ikke spå så den biten overlater vi til noen andre…

Heat 2/ V5-1 

Her var vi heldige! Spor 1 og kun 9 hester i feltet er gode nyheter for vår kjære 1 Tangen Siri. Etter en moderat start på karrieren har alt pekt oppover. Vi holder ikke ute 3 B.W. Laika på startsiden, men det gjør ingenting i et lite felt som kommer til å inneholde noen galopper også. Nevnte Laika er knappest noen finalekandidat. Hvem denne slipper til vites ikke herfra. 7 Brenne Blesa tror vi tar det piano fra start og kjører til slutt. Fjorårets kriterie-vinner debuterer så sent som i Juli og må sies å være dagens store spørsmålstegn! Det er slags signaturen til Tjomsland å ha hestene «overklar» etter pause og samtidig ligge lavt inn mot løpet. Dermed kan være slik at det er outsideren som skal være favoritt. Vi holder oss for god til å tørre å mene noe om Blesa før vi har sett henne og konkluderer bare med at det blir et uhyre spennende gjensyn…Av de øvrige blir det svært interessant å se hva 8 Ylva Li Karma kan utrette feilfritt. Denne viste bra fart mellom galoppene sist. Vi innbiller oss at denne hoppa har en ellevill rekordforbedring inne om det går i trav. Løpets superdype outsider.  6 Hellin Victoria får Jomar opp bak seg denne gangen og har vist en viss framgang nå. Vi synes dette løpet har ytterst få vinnerkandidater, men noen må også få finaleplassene! 2 Borkmira kan være en grei finalekandidat på en sin gode søskenflokk og et flott spor…

Legg igjen en kommentar