Vinvaras æresløp

Vinvaras æresløp

Vinvaras æresløp er delt opp over 4 distanser(4+7+2+2). Det er gode hester på alle distansene hvilket kan bety favorittfall. Hester som gikk rundt 29 blank på Bjerke i Veikle Balder Cup forleden vil nok kunne senke rekorden sin godt. Den gangen ble det nemlig en moderat førsterunde med Ness Tjo Sif i tet og en trøblete Sjø Bris i dødens. Det lukter 4 Jærvsø Saga til tet på streken. 3 Frøken Helmine vil gjøre det kun kan for å overta tidligs mulig. Samtidig kommer noen raske fra 20m som kan tenkes å jakte en røverstart. Det har løst seg ekstremt fint for 15 Voje Maren i hennes 2 første starter grunnet dyktighet, men også bra med flyt har spilt inn. Hvis det fortsetter å floke seg på den måten er det kanskje grønt igjen, men flyt i alle løp er ingen selvfølge. Vi synes 20-meteren ser svært spennende ut i dette løpet. 9 Skjetnefaxa blir lite spilt tross en svært spennende oppgave!

Analysen

1 Nygaards Nena var litt forbedret sist, men det skal vanskelig gjøres å få med seg noe særlig denne gang. Blir hun overflydd av Jærvsø Saga fra start ligger hun dårlig an fra første steg.

2 Victoria R. fikk et smørløp i årsdebuten og rekordforbedret seg stort. Det var litt trøblete i siste svingen, men oppløpet hennes var bra med tanke på årsdebut. På minibanen havner hun feil til denne gangen, men det er ikke lett å spå startsiden da det kan bli trøbbel for andre også. Premie er nok uansett max.

3 Frøken Helmine har høy toppfart for grunnlaget og kommer til start med et perfekt oppkjøringsløp i kroppen. Hun jakter teten her selv om hun var litt ute av det på startsiden sist. Vi mistenker at hun som de aller fleste hopper er best med ryggløp. Som den klart beste strekhesten må hun likevel sikte mot tidlig tet. Lederrygg på en bra fra 20 meter er en interessant variant, men vi anser det ikke som veldig sansynlig at det blir å gi opp teten om den nås. Mini-outsider denne gang.

4 Jærvsø Saga er rask ivei, men mangler distansen og/eller viljen. Om det blir tet/lederryg blir det fort dumt for de som velger å sitte bak…

5 Dale Anne har fart. Hun nøyde seg med en «finte» for så å starte opp for full musikk da det så ut som om hun skulle slå på de sedvanlige bremsene sist. Hun kan muligens løse innersporet greit her. Da er hun nok en gang en outsider om hun skikker seg.

6 Tangen Siri begynner å finne løpsformen, og hun trente storveis på mandag. Hoppa er ikke av de raskeste fra start og var faktisk litt heldig på startsiden sist da andre hester måtte korrigeres for å gå klar Nelson Andrea. Hun blir uansett bare bedre på alt om dagen så vi drømmer om at Hop finner en hyggelig posisjon på nytt. Spor 2 var nok det beste hun kunne få. Tidsmessig bør hun rekordforedre seg om hun er like god sist. Førsterunden til strekhestene som var med i det siste løpet gav nemlig ikke muligheten til topp-tider. Vi ser for oss at flere av hestene på 20m har en lav 28-tid inne denne gangen. Siri kan være i denne gruppen om utviklingen fortsetter. Hun kan sjokke om det skulle floke seg dårlig for de aller beste. Det blir draskylapper for første gang!

7 Alfa Betty var utsatt for uheldige omstendigheter før Forus og var heller ikke på sitt beste der. På Bjerke ble det litt strul på startsiden, men hun kom seg likevel flott til. Vi har ingen anelse hvorfor hun hoppet på siste bortre. Under Oaks bonus hentet hun meter på 15 Voje Maren ned oppløpet etter smørløp. Likevel er det litt uvisshet ute og går inn mot denne starten så får vi se…

8 Mykle Linn har en svært merittert søskenflokk og har vært god. En ugunstig sportrekning denne gangen gjør det vanskelig, men dette en hest vi liker svært godt. Skulle det løse seg over all forventning fra start er det håp om et bra resultat som fullstendig urørt i spillet.

9 Skjetnefaxa gikk og tverra litt på Forus, men fullførte strålende etter et tøft opplegg. Hun er behandlet og satt opp for dette løpet. Faxa kan løse fra start, og det signaliseres et offensivt opplegg. Lykkes Austevoll med en pangstart kan det bli tidlig tetkjenning, men det kan også bli dødens. Får hun tet eller noen form for ryggløp dreier det seg om en hyggelig vinnersjanse. Løpets obs-hest!

10 Tuxi Temi kan litt, men vet også å holde igjen. Premiekandidat.

11 Dag Frøya er ikke den enkleste, men har Svein Ove som makker. Stemmer alt så har hun som flere andre fart nok til å være med helt framme. Hun kan også tenkes å kunne gjøre god nytte av sporet. Sjansen til å få et resultat er helt klart bedre enn hva markeringsoversikten antyder. Frøya gikk minst like fort som Voje Maren ned oppløpet i sin siste start etter å ha feilet på siste bortre langside…

12 Glade Tider står på 40m, men kan kanskje komme fint til på dette. Hoppa ønsker å avvente angrepet i det lengste så får vi se om løpets dynamikk gir rom for taktisk klaff. Løpets andrevalg.

13 Alonso Jenta var behandlet og et stallskrik før Veikle Balder sist. Kai Johansen hadde dog ingen enkel kuskejobb! Om hun er mer kjørbar er hun god nok. Dog blir vi overrasket om karrierens første seier kommer denne gangen med siste løpet friskt i minnet.

14 Eldoda er ingen venn av voltestart. Hun gikk bra etter galopp i Oaks Bonus, men på Forus krøp hun i mål. Det må litt trolldom til om hun skal vinne fra 60m da hun i hvert fall neppe henter noe på startsiden. Hun er forrsten tilbake hos Wolden nå.

15 Voje Maren er bra, og det er lettere å få til fine reiser med hester som er flinke. På Forus var det 12 hester til start og på Momarken var det 14. Begge gangene løste seg utrolig godt. Floker det seg tilsvarende er hun tung til slutt. Vi tror som sagt at flere av hestene på 20 meter kan gå en lav 28-tid denne gangen. Får man inn noen galoppører mellom Maren og de på 20 meter kan det bli langt fram, spesielt om det kommer andre hester og opptar plassen i 3.sporet på finalerunden.

 

Vi anbefaler folket å fiske på dypt vann denne gangen!

A: 15 Voje Maren- 12 Glade Tider

B: 9 Skjetnefaxa- 5 Dale Anne- 3 Frøken Helmine- 11 Dag Frøya- 6 Tangen Siri- 8 Mykle Linn

C: 7- Alfa Betty- 13 Alonso Jenta- 14 Eldoda

D: 2 Viktoria R- 1 Nygaards Nena- 10 Tuxi Temi- 4 Jærvsø Saga

Legg igjen en kommentar