Kvalifisering til Veikle Balder Cup 29.mai

Kvalifisering til Veikle Balder Cup 29.mai

Årets tredje kvalisering til Veikle Balder Cup er et rent hoppeløp som dessverre går uten vårt flaggskip Tangen Frida. Hun er nemlig satt sjakk matt av en helt grusom vår-bulletin. Hun står således med 140 poeng og er nært sagt uten muligheter til å hente poeng noen steder langs veien. Vi har dog med Tangen Siri som står helt rett inne i løpet. Løpet er 3-delt med hele 8 hester på strek, 6 hester på 20m og en svalig hest på 40m. Favoritt blir 1 Frøken Helmine, men på forhånd ser det ut som hun skal bli overflydd av 6 Ness Tjo Sif. I så fall skriker skriker hun etter åpning på en startside vi tror Geir Flåten vil brenne til på. Hvem som kommer først til planken er et meget spennende moment. Vi ser for oss at Ness Tjo Sif skal ha ryggløp. Holder favoritten likevel sporet er vi minst like spente på hvordan hun er til slutt om hun må taue feltet.

Løpsanalyse

1 Frøken Helmine kan få ymse opplegg. Hun kan holde sporet eller få overta fra 6 Ness Tjo Sif eller 7 Sjø Bris. På den andre siden kan hun bli fast elller bli nektet teten av en av de 2 nevnte til et løp i dødens innledningsvis. Helmine har kommet litt fra intet denne våren. Hun fortjener kanskje favorittstempelet.

2 Runi er med på kjøtt og flesk denne gangen.

3 Nelson Andrea varslet vi for til Oaks Bonus, men hun skuffet der. Andrea har er en meget god trener, og nå er også Solberg tilbake i sulkyen, noe som bør være et pluss. Man skal ikke føle seg trygg om man sager Wolden-traveren. En liten outsider!

4 Victoria R. årsdebuterer, og treneren håper hun kan 31. I så fall er det løp i kroppen som gjelder.

5 Nygårds Nena er ingen løve, men har et dønn riktig løp proposisjonsmessig. Hun kan være med om det blir smørløp, men dette blir neppe en spillbar hest i runden.

6 Ness Tjo Sif tar John Ragnvald Ness turen ensom med til Bjerke. Det tyder på at han tror hun kan mye bedre enn vist. Skal hun vinne denne gangen må det være fra lederrygg med åpning i et løp hun er forbedret samtidig som flere andre underpresterer. Trippel på starthurtigheten kjens som max herfra.

7 Sjø Bris jakter som nevnt teten. Med 2 løp i kroppen kan en etterlengtet seier være mulig. Faren er selvfølgelig at hun får dødens. Det er heller ingen spøk å taue et felt fra start til mål. Et 4.-5.valg i våres øyne. Hun kjøres nå skoløs for første gang!

8 Grude Tilla har kun 4 starter under beltet og har neppe kommet langt nok til å vinne dette kvalet tross en trivelig karakterbok. Med tanke på at hun får en del kryss denne runden er det en hest det gir mening å sage tvert.

9 Jeksa blir lite spilt. Hun satt fast i årsdebuten med noe som syntes å være en del krefter spart. Jeksa så ikke spesielt på hugget ut på siste bortre i Oaks Bonusen, men hesten satt uansett hermetisk fast ned oppløpet. Hun har trent sterkt i vinteren så folk skal ikke få sjokk om Mjølnerød disker opp med en god prestasjon. Selv om hoppa går litt på tverten til tider er dette løpets bortglemte.

10 Tuxi Temi kan være nokså hyggelig fra start og har bra fart i beina. Dog er hun ikke den som byr seg mest til. Hun står dessuten knallhardt inne i løpet og får således drømme om en premie.

11 Tangen Siri fikk et bra spor, men hun kan i værste fall bli hengt opp om Hop ikke drar ned ned i andresporet på direkten. Frykten er at vi ikke tar oss forbi Tuxi Temi ned startsiden, mens Jeksa legger rett ut i rygg på Tuxi Temi. Formen er iallfall kraftig på vei opp etter 3 løp i kroppen. Floker det seg greit, og hun har en tålig god dag er hun med å kjempe langt framme. Med klaff venter det nok en rekordforbedring. Hun har trent strålende i hele vinter så vi håper vi skal få oss noen oppturer framover!

12 Dale Anne hentet Tangen Siri 20m på, samt at hun gjorde løpet fra dødens til seier i November. I siste starten på Årjeng ville dog spillerne gjøre Anne til 5-6 ganger mer spilt selv om det var likestart. Svært spesielt, men det viser jo bare hvilke muligheter som fins til tider. Dale Anne har jobbet opp  form over tid i år, mens Siri løsnet det for først i sin 3.start for året. Det er ikke sikkert Dale Anne er noen dårligere hest enn for eksempel Tangen Siri, men hun har en ekstremt dårlig egenskap. I minst 5 starter har hun tatt en kunstpause i siste svingen for så å starte opp igjen. Vinner neppe, men hun kan mer enn vist.

13 Alfa Betty har vært en liten vår-komet. Hun var utsatt for uheldige omstendigheter før DNTs hoppechampionat på Forus, men kom likevel til start. Det viste seg å være en feilvurdering. Vi var litt usikre på hvor god Betty var før Oaks Bonus. Der kapret hun 2.plass etter et smørløp. Hun har tjent penger fort denne våren. Om Betty er tilbake i orden er hun en mulig outsider. Det varsles fra trenerhold om at dette løpet i hovedsak er et gjennomkjøringsløp!

14 Jervsø Saga løste i stor fart fra tillegg i debuten for Reidun Bøhn. Til tross for at hun med rakettstarten sikret seg et smørløp var det helt tomt halvrunden til mål! Nå kommer hun tilbake til start kun kort tid senere…

15 Alonso Jenta er feltets tøffeste. Hun går til mål som det synger. Hoppa fortjener dessuten å vinne et travløp snart, men hun skal runde en stor flokk og har ikke dokumentert form. Med tanke på at feltets beste hest er utenfor favorittsjiktet velger vi å varsle litt. Tøff oppgave, men samtidig er det den hoppa som har vist mest hardhet av samtlige.

 

Løpets beste forhåndspill: 9 Jeksa- 15 Alonso Jenta

Løpets beste kutt: 5 Nygaards Nena- 8 Grude Tilla

Vinner neppe: 2 Runi- 4 Victoria R- 6 Ness Tjo Sif- 10 Tuxi Temi- 14 Jervsø Saga

 

Legg igjen en kommentar