Skjebnehelg på Forus

Skjebnehelg på Forus

I vinter fortalte vi sportsavdelingen og Veikle Balder at det er svært vanskelig å finne løp til 4-årige hopper fra nest øverste hylle. I den sammenhengen ble det foreslått fra oss at det kunne være en ide å sette unge hopper med dårlig løpstilbud inn i ymse løp ved å gi distansefordeler for den utsatte gruppen eller gi de likestart mot hester i lavere grunnlag. Tangen Frida fikk 40m i Oaks og vil også ha 40m i Veikle Balders hoppeløp i slutten av måneden, vel og merke om hun i det hele tatt får være med etter en mulig tom poengkonto. Nå reiser vi istedet griselangt med de ekstrakostnader det medfører for å kunne konkurrere på Forus denne helgen med 4 uker til et mulig neste løp der man igjen må ut på 40m tillegg… Det drar seg dermed mot at unge, friske hopper i utvikling må legge løpsskoene på hyllen i en tid man etterspør fyllingsgrad… Det som kan redde oss fra skjebnen og uføret er at hestene våres umiddelbart viser så stor framgang at vi kan holde fram jakten mot årgangstoppen. Hvis ikke må vi bare innse at vi befinner oss i ingenmannsland hva angår konkurranse…

Løpet på Forus gav oss gode spor så med det håper vi å kunne kjempe langt nok framme til å få dekket reiseutgiftene og karret til oss poeng mot en eventuell ny start i slutten av måneden i påvente av den neste bulletinen…

Løpsanalyse

1 Tangen Siri er middels fra start, men fra et godt spor og med Vidar bakpå kan hun meget vel være først inn på svingen. Om man får slikke ryggen til en som går helt inn er hun et trippelkort med slags minimal vinnersjanse om løpet byr på rør og underprestasjoner fra de øvrige. Vi innbiller oss at hun kan gå alt fra 28.8 til 30 i feilfri utgave avhengig av farten underveis og dagsform. Banen blir nok rask.

2 Dag Frøya var langt framme som 2-åring. Hun har hatt sine problemer etter det, men nå virker det å være dags. Med feltets beste kusk i et løp det kan skje mye er hun en mini-outsider på linje med Tangen Siri.

3 Komnes Siv vender tilbake til sin tidligere hjemmebane og får en svært interessant kusk denne gangen. Hun var fullstendig overlegen på Romme i høst i samløp med Tangen Siri. I 2019 har hun feilet bort en seier i siste sving og gått en fin opphenting etter startgalopp. Aktuell denne gangen da hun blir for lite betrodd! Komnes Siv burde være en drømmerygg for Tangen Siri.

4 Skjetnefaxa er vi usikker på hvor havner fra start. Hun kan være kjapp ivei igjen, men det er beinharde kusker i den rettvendte volten som neppe gir ved dørene. Blir det en ny tur i dødens er det iskaldt.

5 Jelina er i fin utvikling, men har nok fremdeles en bit å ta igjen før hun kan kjempe i toppen.

6 Tangen Frida var heldig med sporet da hun ønsker seg slags 3.innvendig. Normalt holder hun Skumsjøstjerna ute fra start. Alfa Betty er tvilsomt startende. Brenne Vikki og Glade Tider skal neppe innvendig og til listen. Fra 3.innvendig i et løp med masse hopp og sprett er det håp. Hun kan nemlig en hel del. Det er være eller ikke å være for henne denne gangen. Vi ber til gudene om at både Frida og kusken har dagen. Viser hun ikke at hun har los på å kjempe topp 6 i årgangen denne gangen er hun som pensjonist å regne etter dette løpet.

7 Skumsjøstjerna kan fly, men sliter med å legge seg til. Om det mot formodning flyter så duger hun. Blytungt å sveive inn, men ingen kan si at hun er sjanseløs på rett dag.

8 Brenne Vikki er rask fra start. Vi er dog usikker på hva hun kan. Iskald i sesongens eneste start med en tvilsom sisterunde. Viste en del ifjor på svært få starter…

9 Glade Tider har stor kapasitet og har fått noen tøffe løp. Det skal bli interessant å se hvordan dette slår ut etter hvert. Hun skal høyst trolig kjøres i rygg denne gangen hvilket virker fornuftig. I favorittsjiktet.

10 Alfa Betty står helt feil til. Fikk igjen med seg nok en topplassering sist og har fått på seg penger fort.Vinner ikke denne gangen og er dessuten tvilsomt startende etter uhell hjemme.

11 Eldoda tilhører årgangstoppen, men kan gjøre seg bort på voltestart. En soleklar outsider selv med handicap.

12 Voje Maren løste deg seg fint for sist. Hun er blant de bedre i årgangen og har sjansen på nytt nå med tilsvarende flyt.

Rank

A: 9 Glade Tider

B: 3 Komnes Siv- 12 Voje Maren- 11 Eldoda- 8 Brenne Vikki

C: 1 Tangen Siri- 7 Skumsjøstjerna- 2 Dag Frøya- 4 Skjetnefaxa- 6 Tangen Frida- 5 Jelina- 10 Alfa Betty

 

 

 

Legg igjen en kommentar