Oaks- Bonus

Oaks- Bonus

Da er sesongdebuten avlagt. Løpet på onsdag utartet seg ikke helt som planlagt, men sånn er travet. Til tross for resultater langt ned på listen gikk begge hestene våres godkjent. Siri satser all-in mot Forus 4.mai, mens Frida skal prøve seg på nytt allerede nå på mandag i Oaks-bonus. Hun har blytøffe forutsetninger så hun jakter normalt kun en premie. Vi prøver oss med nok en forhåndsanalyse vel vitende om at det skjer mye uforutsett i nettopp disse løpene.

2140m 

1 Krita er ikke aktuell i trippelsammenheng, men Holm har likevel er svært viktig brikke i løpet. Hoppa kan løse fint, og dermed har kusken 2 valg. Han kan forsøke å svare ut ut Nelson Andrea i håp om å sende denne i tårnet under påvente av en tilleggshest eller bare slippe Andrea forbi seg og ha en interessant rygg i den. En annen grunn til at Krita er interessant er at hun er såpass svak at innerfila kan tenkes å bli en felle i sluttfasen. Om de fra 20m ikke vil ned bak Krita kan andresporet bli langt…

2 Nelson Andrea kommer ut i regi Anders Lundstrøm Wolden. Det gjør henne svært interessant. Rapportene er gode så om hun er på sitt beste eller til og med forbedret så er det virkelig en hest å se opp for! Hun gikk en svært god sisterunde på Bjerke 12.desember.

2160m

3 Jeksa ble ganske så snill og gikk også litt på tverten ifjor høst etter noen harde løp på sommeren. Hun har dog trent skikkelig bra i vinter. Jan Roar Mjølnerød kjørte henne ekstremt passivt i årsdebuten, og han valgte å kjøre henne på innerfila til tross at hun kunne gå ut i 2.utvendig underveis. Dette løpet har treneren siktet på, og de ville ganske enkelt ikke vinne sist for å unngå å vippe over på 40m her. I mål med krefter spart sist gir en perfekt inngang til dette løpet. Vi tror Jeksa blir for lite spilt i dette løpet og roper således varsko!!!

4 Skjetnefaxa bytter ut Åsbjørn Tengsereid med treneren i jolla denne gangen. Det minsker sjansene, men Faxa har et dønn riktig løp her. Finner unge lovende Eriksen en god posisjon underveis er hun helt klart aktuell.

5 Komnes Siv blir trolig lite betrodd. Om hun henger sammen er hun trolig god nok til å hevde seg her. Vi innbiller oss at Sagholen har siktet hardt på dette løpet. I så fall skal også hun regnes med sjanse i et vidåpent løp.

6 Alfa Betty har vært sensasjonelt god i vår, men falt utav det i den siste starten mot tøffere motstand. Fra et fjerdespor i volten tror vi at det kun dreier seg om en premiesjanse denne gangen.

7 Ask Viktoria er bra når hun fungerer. Hun har foreløpig for lite penger på bok og var ukurant i kriteriefinalen etter å ha blitt kjørt tøft av Tom Erik Solberg i kvalen. Hun har egentlig god distanse i seg så at hun skulle bli såpass frakjørt i årsdebuten ned oppløpet var overraskende. Viktoria kan tenkes forbedret denne gangen, men kan også henge i tårnet da hun sliter med helsen. Hoppa er uansett den mest kapable på sin distanse og har en god kusk. Vårt førstevalg i et åpent løp.

8 Dale Anne er litt spesiell. Hun har tatt seg kunstpause i siste svingen for så å starte opp igjen på oppløpet 3 ganger i karrieren. Felles for de 3 hendelsene er at hun har gått svingen i tet eller dødens. Vi tviler på seier i dette løpet.

9 Tuxi Temi ble banket inn til 3.plass i sin siste start av Bjørn Steinseth etter å ha vært uvillig i løpets sluttfase. Hun har en snillere kusk i jollen denne gangen. Vårt tips er at hun er rimelig kjapp ivei, men at hun daler utenfor premierekken for mild maning til slutt.

10 Åsa O.K. står i bakspor på 20m og er vanskelig å samarbeide med. Hun står ille inne i løpet på alle måter så om unge lovende Rognaldsen loser henne inntil premie er det svært godt jobbet!

11 Skumsjøstjerna viste enorme fartsressurser som 2-åring. Det gjorde hun også på våren som 3-åring da oftest akkompagnert med en galopp og to. Etter å ha gjort litt utstyrsforandringer ble hun mer stabil. Under Oaks i høst var hun bra og hadde helt klart fortjent bedre uttelling. I år han hun vært skuffende. I sin siste start la hun seg ikke til fra start og gikk ikke spesielt godt til slutt heller…

12 Glade Tider tapte stort på galopp sist, men gikk en enorm opphenting. Eirik Høitomt er spillernes venn og vinner mye løp. Dog tror vi ikke han var heste-eierens venn da han manet ned oppløpet på en hest som allerede var blitt bedt om å gjøre opp et grovt terrengtap. Hun kom i mål på imponerende 28,9 med stor galopp. Om hoppa ikke har tatt skade av den styringen er hun aktuell nå tross 40m tillegg. Kapasiteten er udiskutabel.

13 Tangen Frida har en tøff oppgave. Hun ønsker seg et nytt snilt løp. Vi får håpe Skumsjøstjerna trøbler på startsiden og at galoppene florerer i feltet. Om Krita ligger framme langs listen er ikke førstesporet spesielt attraktivt, men fra 40m må vi ta den plassen vi får sjansen til å avansere i uten å ta de drøye sporene i bruk. På onsdag ble hun overfløyet av Solør Alma ned startsiden og ble holdt hermetisk fast i siste svingen da Alma slet med å holde farten siste 500m. Det skal uansett sies at hun gav noen luker underveis uten løp i kroppen så om hun kunne taktet om med luke er ikke godt å si. Vi tror det var bra for Frida å gå i ryggen til Solør Alma i årets første start slik at hun fikk en mild start på året. Det virket også å være god kjemi mellom Dag-Sveinung Dalen og hoppa vår. Er vi på hugget etter løp i kroppen fins det kapasitet, men hun trenger all verdens tur for å være med i fremste rekke. Hoppeløp og nummerskilt er det noe som heter. Vi er i utgangspunktet fornøyd om hun går til mål og får premie i denne delen av sesongen så får alt annet bli en bonus.

14 Voje Maren var et tidlig løfte. Langt framme som 2-åring og fikk seire på Dannero sist sommer. Hun var ikke like god på høsten og er svært vanskelig å vurdere nå. Positive toner fra Drangedal inn mot denne starten, men fra et tøft tillegg i et stort felt i en årsdebut skal det litt til for å bli ropt opp.

15 Eldoda så det mørkt ut for midtveis i fjorårs-sesongen. Oda kom seg til kriterie-finalen med et nødskrik som småsyk, men hevet seg til andreplass etter en god spurt i finalen. Hun ledet Oaks fra start til mål og reddet dermed hele sesongen i et trylleslag. Hun har en tøff oppgave her, men Oda kan som Frida og Maren håpe på et løp hvor flere der framme forsvinner på galopper.

Tipslinjen:

7 Ask Viktoria- 12 Glade Tider- 3 Jeksa Outsiderne: 2 Nelson Andrea- 5 Komnes Siv

Legg igjen en kommentar