Sesongstart

Sesongstart

Vinterens adventstid er over for våres 4-årige hopper. Tangen Frida(bildet) har vært hos frisøren og kommer til start fra et perfekt førstespor på 20 meters tillegg med Dag-Sveinung Dalen i jolla. Det blir skoløst og amerikanervogn! Tangen Siri som står på strek i spor 2 får Vidar Hop som kusk. Hoppene har 2 banejobb i kroppen, og de kjørte 1.33 2100m i speed cart i det siste jobbet. Siri har sett best ut av de to i trening, men man skal være svært obs på at Frida kan heve seg noe enormt når hun får gått skoløs i bike. Selv om Frida står 20m bak Siri vil de være noenlunde likt utav første svingen i henholdsvis rygg leder og 3.innvendig. Siri vil normalt springe 29.0-30.0 denne gangen, mens Frida kan finne på å gå alt fra 28 til 32.

Løpsvurdering

2140m

1 Omer Stjerna tar tet. Var tett i halsen i sin siste start så denne gangen ønsker trener og kusk å sitte foran til tross for at sjansen er minimal for å holde unna. Vi tror Stjerna kan gå 1.30 om hun er på topp.

2 Tangen Siri skulle gjerne fått overtatt føringen fra tet-hesten i løpet, men vi innser at det er nært uaktuelt. Siri er klart forbedret fra ifjor og samtlige på stallen tror på seier. Vi håper at Vidar legger seg direkte ned i rygg på Ernst- Petter Knutsen rundt første svingen slik at vi ikke kaster bort unødige krefter. Det er ikke umulig at både Omer Stjerna og kusken i front kommer til å bli stri underveis. I så fall er det viktig at vi finner roen i ryggen. Det går an å drømme om at feltet strekkes ut slik at vi kan sole oss bak tethesten i en hel runde eller mer. Hver meter i rygg øker sjansene. Om Vidar prøver på tet er vi redd for at vi kun kjører løpet opp i hendene for de bak.

2160m

3 Tangen Frida sendes avgårde med optimal balanse og er god ut. Normalt sett får hun en fin innvendig posisjon. Om tilleggs-hestene kommer feil på det, og det kjøres i front kan hun overraske med et godt smygløp. Det skal dog sies at hun vet å gi blaffen så får vi se om hun tar tak i greiene eller ikke. Ifjor gikk hun 2 gode løp. Felles for disse var bike og skoløs!

4 Solør Alma blir lite betrodd. Framskoene rives denne gangen, og det kan borge for en positiv innsats. Om både kusken og hesten har dagen kan de kjempe lengre framme enn kryssene antyder.

5 Tangen Marte fikk et drømmeløp sist, men måtte likevel nøye seg med tredje. Hun står bedre inne enn «feilmeldte» Perle Vilja denne gangen. Trippelaktuell med et maxløp, neppe mer. Marte har forøvrig samme mor som Frida.

6 Faste Jerva kommer til å rekordforbedre seg stort når som helst. Det kan bli en ny tur i dødens denne gangen. Om Cato klarer å forsere henne til tet eller hesten får liftet litt med i rygg før angrepet settes inn kan det meget vel komme en etterlengtet seier.

2180m

7 Lille Olga har fart i kroppen, men skal ikke gjøre for mye selv. I beste fall pangstarter hun og kommer til i et godt utvendig par. Hun står dog hardt inne denne gangen så hun trenger nok litt tur. Olga blir trolig ørlite overspilt denne runden.

8 Thale holder panserform. Hun løste godt fra tilsvarende spor 23.januar. Kommer hun seg avgårde som den gangen holder hun fort Olga inne og sikrer seg et bra utvendig par. Løpets berettigede favoritt. Et ankepunkt kan være at hun har blitt kjørt vel hardt i noen løp etter hverandre…Starter man på 40m er det uansett alltid fare for litt knot.

9 Perle Vilja fikk et drømmeløp sist og ble toer på 29,0. 40m her er for hardt. Blir trolig overspilt.

10 Komnes Anna har fjerdespor i volten og risikerer en drøy tur. Hun var uheldig sist, men det er et sjokk om hun revansjerer seg denne gangen.

11 Rokne Bliss har en helt feil oppgave. Her må innmelder ha holdt bulletinen opp ned.

12 S.G. Jerv Blesa avsluttet som en vind i sin nest siste start. Hun løste for dårlig på sprint i uken som var fra spor 6. Kommer hun ikke bedre igang denne gangen rekker hun trolig ikke fram til annet enn en premie. Vi må uansett heie litt på de tilreisende!

13 Smedtulla står 20m bedre inne kontra Thale fra møtet på Momarken. Feilfritt er hun høyaktuell, men med 7 strake starter i galopp blir hun kun en mini-outsider.

Tipslinjen:

8 Thale- 2 Tangen Siri- 7 Faste Jerva Outsiderne: 3 Tangen Frida / 13 Smedtulla

Legg igjen en kommentar