Kommende kuskestjerne fra familien Einang?

Kommende kuskestjerne fra familien Einang?

Vi skal være kjappe til å innrømme at vi ikke er noen eksperter på ponnitrav, men vi må likevel innrømme at vi ble tatt med storm da vi så en ekvipasje som fløy rundt siste svingen på Jarlsberg 12.januar i forkant av V75-runden. Smedens Rymling fikk nemlig opp voldsom fart for Kirsti Einang som rakk å hente inn alle og en hver med om lag 40m til kassen. En meget velkommenterende Kurt Hella gjorde ikke opplevelsen noe dårligere i det som må kategoriseres som et ytterst severdig og spennende løp. Vinnertiden ble 1.58 fra distansen 1940m.

Etter løpet tok vi en telefon til en stolt og glad far i Morten Einang som kunne forklare oss litt om hvordan ponnitravet er inndelt, samt at både kusken og ponnien allerede før Jarlsberg hadde rukket å bli meritterte. Kirsti Einang gav seg selv nemlig en tidlig julepresang da hun styrte inn Rymlingen sin til sterk seier også på Drammen 22.desember. Ellers kunne Morten fortelle at Smedens Rymling har vært brukt som assistent ved innkjøring av kaldblodsåringer noe som fikk oss til å forstå at dette var en ponni utenom det vanlige.

Travinterressen har rent i årene. Kirsti er med og steller med både store og små. Far har allerede kvalisert inn eget oppdrett i derbyfinale ved Hauan Hera. Hjemme i Hauganveien fins det for tiden både to- og firbeinte blant de håpefulle. Morten holder hester selv og for andre. Hassel Trav er blant de som nyter god oppfølging av både avlshopper og føll. Førstkommende søndag venter årets første runde med tømkjøring. Familiens unge talent har Helene Kolle som forbilde. Mon tro om ikke Kirsti kjører inn på seremoniplass med familiens eget oppdrett en vakker dag i framtiden?

Kirsti & Rymlingen kobler grepet ned oppløpet

Legg igjen en kommentar