Godt nyttår!

Godt nyttår!

Godt nytt travår, folkens!

De nyblivne 4-årshoppene våres driver og ruster seg med styrketrening om dagen. Ingressbildet viser Tangen Siri og Erik Killingmo i snøløypen. Trolig kommer både Frida og Siri tilbake i løpsbanen i mars eller april. Foreløpig er ingen av de gode nok til å konkurrere i vanlige grunnlagsløp så det blir å se seg etter tidsløp og spesialproposisjoner med fordel for 4-årige hopper når vi skal starte de opp igjen. Vi er uhyre spent på utviklingen i 2019, og forhåpentligvis klarer de å heve seg de nødvendige hakkene for å gjøre seg gjeldene i årgangsløpene.

Enda mer spenning knytter det seg til at vi skal sende ut en helt ny starthest. Lyngås Alfa har vi hatt siden hun var bare få måneder gammel. Hun har et veldig tøft gemytt og har hele veien krevd sin herre under oppveksten. Selv om hun har mye større krefter og bedre teknikk enn Siri og Frida er hun mindre «raffinert» enn disse på samme tidspunkt i karrieren.

Under tiden på Lørge måtte hun stå over en del trening som 2-åring grunnet at hun var for tøff å holde på med. Alfa var også en kjapp tur innom hos Marius Høitomt som fikk erfare mye av de samme problemstillingene som Lars hadde. Hovedutfordringen med Alfa har vært å beholde karakteren og «bøsheten» samtidig som man får henne til å innrette seg.  Setter man hardt mot hardt så senker man bare løpskanonen i samme slengen.

Alfa 10 mnd gammel på tur med Lars Romtveit

Alfa går for det meste i 4-hjuling om dagen, men får innimellom være med på litt intervalltrening i rygg på en regulerbar varmblodshest. Adferden har blitt mye bedre denne høsten i regi Stian Eilefsen så planen er å ta hun med på noen rolige rutineløp litt ut i februar når hun har lagt bak seg en beinhard start på 2019! Hun har fra før kun vært 2 ganger på en travbane, men disse gangene har hun til gjengjeld vært særdeles grei og eksemplarisk. Hun jogget under 1.38 på sin sisterunde andre turen på Momarken så ressursene er utvilsomt tilstede. Unngår vi uhell er det ganske gode sjanser for at hun kan gi sine jevngamle hopper litt i tenke på når de skal ut å måle krefter i sommer så nå holder vi pusten med kryssede fingrer og tær!

Alfa mønstret på Skiptvedt Januar 2019

 

 

Legg igjen en kommentar