Tangen Siri ft. Bjørn Goop

Tangen Siri ft. Bjørn Goop

Luke 10 i julekalenderen byr på Bjørn Goop i år. Han skal nemlig ta tømmene når Siri skal volte fra fra spor 4 med 5 hester i rettvendt volte fra tillegget på Færjetad. Normalt fikser både kusk og hest denne oppgaven, men vi hadde selvsagt tatt et bedre spor. Løpet teller kun 9 hester hvorav 2 av de stiller fra streken. Vi skal nå synse litt rundt deltakerne.

1 Lysjø Diva forsvarer trolig sporet så her vil nok Kristina Larsson prøve å lede så lenge som mulig. Moe Odin-datteren gikk godt fra denne posisjonen da Jansson kjørte i tet i september. Dog tok hun et feilsteg før mål-linjen som ytterst knepent slått og mistet en fortjent plassering. Hun får trolig besøk utvendig av enten Tangen Tøff eller Dale Anne fra tillegget litt avhengig av hvem som treffer best.

2 Titans Ila har feilet mye, men sist gikk hun både feilfritt og anstendig. Om det går i rett gangart denne gangen så ligger det på forhånd an til en gunstig reise. Hun er normalt kun aktuell for en av de bedre premiene på en god dag, men i dette løpet kan det skje litt av hvert.

3 Tangen Tøff har en rad som tåler litt forklaring. På Klosterskogen fikk han en meget god tid fra lederrygen, men klarte ikke å konventere smørløpet til seier som favoritt. Nest sist ble det hjulhekt, og han er 100% unnskyldt for det løpet. I sitt siste løp på Bjerke for bare noen dager siden testet Mjølnerød hesten skikkelig i volten da han varmet ham med tanke på dette løpet. Hesten løste helt greit så det er grei sjanse for at sporet kan bli utnyttet.  Tøff er en hest som har trent veldig bra, men som går med brekket på i løp. Han er ganske så stammesterk så vi tror litt på denne framover. Han er uansett en urutinert hest som går og kikker seg rundt og må mases på. Pisken er nok grei å ha for Mjølnerød denne gangen. I sin siste start fikk han gratis tet og holdt unna med et nødskrik  i en 32,6-avslutning. Slenger han av håndbrekket er det trolig en toppsjanse, men i en forhåndsanalyse som denne er han knepen favoritt i et svært usikkert løp.

4 Gnællspik er tung å vurdere. Han har kun 4 løp på samvittigheten. Han leverte et flott løp utvendig lederen på Hagmyren, mens han revansjerte seg til seier i påfølgende løp i Østersund etter smørreise. I seiersløpet sitt var han dog nær å falle utav det i siste svingen. I sitt siste løp gikk han og rullet og dro på seg 3 galopper underveis. Trolig er han ikke god nok denne gangen, men som sagt er løpet vidåpent.

5 Stjerne Tore gikk en mektig sisterunde på Færjestad sist han ble kusket av Christina Kjenner. I sin siste start for kun få dager siden feilet han litt på svingen under varmingen, mens i selve løpet måtte Mjølnerød mase mye på ham. Det ble galopp i siste svingen ved den anledningen. Nest sist rundet han en billig gjeng fra jumpoplass. Han drar nok fordel av pisk og et lite felt. Må helt klart passes denne gangen!

6 Tangen Siri er egentlig ganske så stabil, men har hun har dratt på seg noen galopper av at vi har brukt noen løp til å utforske muligheter. Sist ble hun for lang i aksjonen bak- ble ivrig og feilet utav første svingen. Galopp nummer 2 kom mer av at hun fikk en hest på siden som åpnet opp aldeles for høy fart for henne. Nest sist var hun dog under pari på Romme. Første overnatting og hard bane den gang. Hun har et utfordrende spor denne gangen, men samtidig en god kusk. Hun har god distanse, men mangler en del på toppfarten foreløpig. Hun vant fra dødens 3.sist, men den posisjonen blir neppe ledig om Lyssjø Diva ønsker å sitte i tet med Tangen Tøff utvendig. Et tidlig angrep bli en felle for henne. Siri er et slags 3.-5.valg denne gangen, og hun har med det en viss vinnersjanse som så mange andre i dette feltet.

7 Bessa A.C. var meget god fra dødens på Rættvik i slutten av oktober. Hun var ikke i nærheten i nærheten av den prestasjonen i sitt påfølgende løp på Ørebro. På Romme ble hun hengt til tørk etter mye strul. Strøket for feber mellom Romme og denne starten. Vi er litt tvilende denne gangen.

8 Dale Anne volter alene motsatt. Det kan bety fin avgang. Hun står dog tøffere inne denne gangen. Anne går dessuten litt i rykk og napp. Pisk kan hjelpe, men seier vil overraske.

9 Ask Viktoria ble strøket mandag morgen.

10 Fakstrolla har skiftet trener fra Jan-Olov Persson til Kristian Lindberg inn mot denne starten, Det har blitt mye galopper for denne krabaten, men hun har vist litt fart- kan kjempe der framme feilfritt med flyt fra sitt bakspor.

 

Dette kjens litt som et varmingsløp spillmessig, men nå har vi i hvert fall lagt ut litt info.

Legg igjen en kommentar