E.C. Koren Lunds Minneløp

E.C. Koren Lunds Minneløp

1.desember kjøres det 3-årsløp for kaldblods på Klosterskogen. Løpet fikk på torsdag en strykning som endrer løpets forutsetninger. Hesten som ble borte fra løpet er Spang Prinsessa. Dette endrer løpets forutsetninger mye. Travbanen i Skien er kjent for å dele ut store deler av premiene sine til lederrygg, 3.innvendig og 4.innvending siden ovalen har «siste indre» som gjør at slusene ofte åpner seg alle veier ned det lange oppløpet. Da startlisten kom mandag var vi tilfreds med tanke på at vi kunne plassere Spang Prinsessa bak oss på innerfila som en «blocker». Nå faller dette elementet bort. Taperne av strykningen er Tangen Siri og Mo Harjar som vi antar vi løse best fra tillegget. Resten av deltakerne profitterer stort på strykningen da feltet nå kan ventes å få en helt annen form og dynamikk.

Vidar i tet med Vidar i rygg?

Med 9 hester og nye forutsetninger i feltet tror vi som folk flest at vinneren står på 40m.

A- hesten

8 Vestpol Kongen har feltets overlegent største fartsressurser. Han var helt utrolig da han stormet framover i 18-fart i regnet på Jarlsberg sist til målfototap mot Rappstjernen. Om Vidar Tjomsland sitter i tet med Mo Harjar vil han nok ikke slippe teten helt uten sverdslag til 10 Reime Kongen som kan tenkes å komme tidlig framover. I så tilfelle kan det bli helt rett før Øystein Tjomsland bak favoritten som trolig skal spille ut farten sin til slutt.

B-gruppen

10 Reime Kongen er ursterk. Jan Roar Mjølnerød satser nok framover så tidlig som mulig. Hesten var helt rystende god i kriterie-kvalet på Bjerke da han dunket på i dødens på Rappstjernen. Da falt han utav det til slutt og mistet en høyst fortjent finaleplass. Han slo favoritten i «B-løpet» til Biri oppdretning og har sjansen igjen nå, spesielt om han skulle klare å presse seg til tet tidlig. Det skal likevel nevnes at Reime Kongen kan tenkes å bli tråkk bakfra…

6 Mo Harjar ventes best igang fra 20-meteren. Med den rette flyten kan han utøke forspranget sitt fra 20 til 30m utav den første svingen i forhold til de tøffeste konkurrentene. Om han har tatt noen steg opp med løp i kroppen kan han lede rundtom hvis det skulle bli krøll i flokken. Fra vårt ståsted er Mo Harjar den beste ryggen Tangen Siri kan få.

C-gruppen

3 Vital Vinter gikk 27 siste 500m etter å ha vandret dødens hele løpet sist. Han framstår ikke som noen startrakett så det er akilleshælen hans, tror vi… Om det likevel floker seg over forventning kan han kjempe langt framme.

7 Valle Hugo står 20 meter dårligere inne denne gangen kontra 6 Mo Harjar. Sjansen hans ligger i at Per Vetle Kals treffer så godt i volten at han kan frarøve teten fra Mo Harjar. Dette er dog et outsider-scenario. Selv om han gikk godt fra tet sist, var han mildt sagt uvillig for Vidar Hop på Jarlsberg da han ble kjørt bakfra. Om Valle Hugo eller andre på 20-meteren «stuter» seg midt i feltet kan dette ødelegge nok for 40-meteren til at en eventuell 6 Mo Harjar i tet kan få litt gratis.

D-Gruppen

1 Tangen Siri kan sovne litt når hun går bakfra. Vi drømmer om å kunne få sett henne i tet en gang, men dette er ikke rett løp. Vi håper at Vidar Hop kan varme henne i høy fart slik han gjorde på Bjerke i hennes seiersløp. Siri må virkelig være på alerten hele veien her for å ikke bli tatt på senga. Denne gangen blir det 5 svinger i førstesporet, og hun har nok fordel av å være med der framme fra start. Vi kommer til å bruke dette løpet til å teste visse endringer på henne for referanse til framtiden. Om hun har dagen og Killingmo lykkes med endringene sine er det håp om en fin sportslig prestasjon. I utgangspunktet tror vi hun kan ende på alt fra 4.-9.plass denne gangen.

5 Skumsjøstjerna har vist bedre takter enn Siri så langt i karrieren. Dog har hun 20m og er dessuten litt mer usikker. Løpsopplegget kan bli litt hva som helst for henne denne gangen. Skal hun komme litt opp på premielista er hun avhengig av å komme seg i en gunstig posisjon. 3.innvendig vil normalt være drømmeposisjonen for henne. Klarer stjerna å kapre den posisjonen slår hun trolig Siri, men først skal Frode Mjølnerød klare å vinne den posisjonen, samt kjøre uten galoppsteg.

4 Ard scorer på sin travsikkerhet. Selv om han har feilet 2 ganger i Romtveit-regi hører til han til kategorien «relativt traksikker». Om Solberg klarer 3.innvendig venter det trolig en grei plassering.

9 Sikvelands Bork viste strålende saker tidligere i år og var rågod på Biri 4.sist. Knakk en tann og har slitt med ernæring og form etter det. Han står uansett fryktelig til denne gangen så det kreves en porsjon med flyt og gjenvunnet form for å komme litt opp på premielisten.

 

Avslutningsvis vil vi legge til at Stall Killingmo har starthest i V75-2. 3 Norma B. står fint til og har god form. Om Tom Erik og hesten har dagen kan det bli V75-finale på Bjerke 15.desember. Vi krysser fingrene for stall-opptur!

Legg igjen en kommentar