Tangen Siri og Norma B. til Romme

Tangen Siri og Norma B. til Romme

Det blir en spennende Black Friday i år når Romme bjuder på lunstrav. Formstallen til Killingmo setter nemlig sin egen Norma B. og våres Tangen Siri på vognen. Hoppene drar ivei allerede dagen i forveien slik at det blir godt med tid til å forberede de håpefulle til alvoret. For oss var det en positiv overraskelse at løpet ikke ble så tøft som vi tenkte i forkant. Hva angår vinnersjansen til Norma B. og hvor hun havner på det fra sitt førstespor på tillegg er vi litt usikre på. Det samme gjelder forsåvidt motstanden, men Zola Boko-datteren er iallfall i knallslag og er utstyrt med en god kusk.

Motstanderne til Tangen Siri kjenner vi svært godt fra løpsbanen, og vi koster derfor på oss litt synsing selv om det ikke alltid er like lett å regne på 3-års hopper.

1 Pyrini feilet fra start 4.sist og tapte 20m før hun kom opp i 3.innvendig. Derfra løste det seg perfekt i og med at ledende Titans Ila feilet i klar føring slik at 5 Myrs Meja kunne kjøre rett fram til seier samtidig som Pyrini kunne smette ut fra lederrygen til 2.plass en halv lengde bak.  Aller sist stod hun vanskelig til på tillegg og ble kjørt på sjanse med en viss suksess. Det sprutet ikke allverden over avslutningen så om hun går helt til topps denne gangen så blir vi rimelig overrasket selv om hun står gunstig til.

2 Sundsætters Freja tok en overraskende seier på Hagmyren. Tross at kusken ikke traff volten klockrent datt hun fint ned i 2.par utvendig. Inn på 3.svingen feilet dødens-hesten slik at Frida og Freja kunne kjøre rett fram til kontrollert seier. I likhet med Pyrini var innsatsen på Bergsåker sist ganske så tam. Vanskelig å tro på seremoniplass denne gangen.

3 Lyssjø Diva løste som en kule fra tillegg for Torbjørn Jansson 3.sist. Fra tet dro hun unna i jevnt tempo før hun galopperte rett før mål-linjen som ytterst knepent slått. Om kusk og trener har hellet med seg på startsiden kan det bli en framskutt plassering.

4 Hulte Annika har slitt med ødeleggende galopper, men ble styrt med stø hånd av Ulf Ohlsson sist. I denne starten gikk hun en strålende sisterunde. Selv om hun står 20m dårligere inne kontra Pyrini og Sundsætters Freja skal det sies at stilen ned oppløpet var bedre på Annika enn de 2 nevnte. Stilen var faktisk så fin at løpsreferenten kåret feil hest ved målgang tross at Zenit var synlig først fra kameravinkelen. Vi stiller oss litt tvilende på hvor hun havner fra spor 4, men kusken er god og spor 4 gikk greit sist. Med ytterlige framgang skal hun regnes med en liten sjanse nå.

5 Myrs Meja har galoppert mye nå. Spor 5 i full volte kombinert med tøff motstand gjør sitt til at hun med rette blir lite betrodd.

6 Birka Linn fikk et fint spor, men kretsen bak Briskeby Philip-datteren er nok mer enn fornøyd med en grei premie denne gangen.

7 Thess Vilja fikk også et fint spor, men mangler nok farten til å utnytte det selv om det ble tet sist. I det løpet vant hun hur lett som helst, helt urørt. Det skal dog sies at teten kom i gave grunnet en galopp, samt at motstanden var en helt annen enn i dette løpet. I sin nest siste start «satt hun fast», men det så strengt tatt ut som om hun hadde nok med å henge med.  Litt samme greien i debutløpet hvor hun er maksimalt uheldig og feiler bort 3.premien etter innvendig reise i et løp hun stod likt med vinneren (11 Jatsy). I debuten slet hun i fartsøkningene, men gikk helt greit i sin egen fart akkurat som i løpet på Bergsåker. Vilja har foreløpig ikke stor nok fart til å vinne dette løpet.

8 Bessa A.C. utnytter neppe innersporet på 20m. Hun klatrer nok heller ikke rundt disse konkurrentene etterpå.

9 Komnes Siv kommer ut i ny regi etter å ha hanglet litt for Rune Wiig. Hoppa har rukket å vise fine ting i år så om Sagholen har fått fikset litt på henne så er hun en liten luring. Dette kan meget vel være en hest å følge litt ekstra med på i varmingen.

10 Tangen Siri har trent utrolig godt i hele sin oppvekst uten skjær i sjøen. Hun har en glimrende teknikk som hun har finpusset på i sitt eget tempo helt fra hun var åring. Kondisjonsmålingene har vært svært gode i år, og således har det vært en gåte for oss hvorfor hun ikke har levert varene i 3-årssesongen. Hun fikk dog gjennbruddet sitt i sin første start for ny trener på Bjerke sist. Fra 20- meteren ble det kjørt rett fram i dødens hvor hun ganske enkelt leverte varene. Det løpet var mest som en test å regne ifølge treneren så om hun er på vei oppover så synes sjansene relativt gode denne gangen. Spor, kusk og motstand synes å være helt riktig. Alt som seles ut fra Killingmo-stallen vinner dessuten om dagen. Om reise og overnatting går som forventet så tror vi på en god sportslig prestasjon. Vi ser også for oss noen galopper på streken så forhåpentligvis kan hun ligge som 5.-7.hest utav første svingen.

11 Jatsy har vist seg startrask og selv fra spor 4 er hun nok kjapt oppe i streken. Hun har gått 3 løp fra tet på råd, og sist var hun tidlig i front fra tillegg. Til tross for at om hun er 20m hardere ute enn 7 Thess Vilja denne gangen er vi ikke i tvil om hvem av de som har størst vinnersjanse. Selv om Jatsy har blitt beseiret 2 ganger på Leangen har hun holdt stor fart på sisterundene sine så tapene er ingen skam. Trener og eier reiser langt denne gangen, og det med ambisjoner så klart! God kusk trekker selvfølgelig også opp.

12 Fakstrolla feiler mye og står helt feil til. Vinner ikke denne gangen.

13 Klack Alva gikk et oppsiktsvekkende løp til 4. plass fra dødens i det svenske kriteriet. Den prestasjonen var spinnvill. Dog virker hesten  å ha fått smake på baksiden av medaljen i høst. Det har blitt alt fra umotiverte galopper til lunkne innsatser. Siste løpet hennes bar ikke bud om optimisme så om hun står opp fra de døde denne gangen så er det en liten sensasjon med tanke på at hun står på 40m tillegg.

14 Sundbo Nova har en nær umulig oppgave denne gangen.

15 B.W. Anna har vært lite betrodd de siste gangene, men ble mildt sagt offansivt kjørt av Jan Ove Olsen sist. I likhet med sin stallvennine Sundbo Nova venter det altfor harde forutsetninger nå…

Oppsummert:

Vinneren står trolig på 20m. Med noen ventede galopper på streken står nok de som har dagen på 20m midt i matfatet. De på 40m risikerer at galoperende hester kommer seg ned i trav plassert trygt mellom 20m- og 40m-hestene som hinder. Løpet så i utgangspunktet ut til å være skrevet ut for streken, men i praksis er det vel bare Lyssjø Diva og Hulte Annika som ligner potensielle vinnerkandidater. Utfordrende spor for Hulte Annika og trener som kjører selv på Lyssjø Diva dog. Markedet kommer til å treffe ranken bra dessverre…

Favoritt: 10 Tangen Siri   Nærmest: 11 Jatsy    Outsiderne:  9 Komnes Siv- ( 3 Lyssjø Diva- 4 Hulte Annika)

Legg igjen en kommentar