Tangen Frida fløy inn til Kriteriefinalen!

Tangen Frida fløy inn til Kriteriefinalen!

Tirsdag 28.august kvalifiserte Tangen Frida seg til hoppekriteriet som går søndag 9.september. Veien til finalen har ikke vært uten plunder. Frida er mønstret på bildet av Lars Romtveit som sammen med Josefine Eilertsen har dannet hovedgrunnlaget for løpskarrieren. Hun gikk 2 fryktelige svake løp i vår, og vi tok et dramatisk grep ved å gi hesten nye utfordringer. Under stagnering reagerer ofte kroppen med utvikling når den settes på nye prøver. Trenerbytter har isolert sett ingenting å gjøre med kompetansen til treneren. Da Frida og Siri byttet trener hadde det ikke noe å gjøre med at vi hadde mer tro på Marius som trener kontra Romtveit, snarere tvert imot. Det vi hadde tro på var at klare endringer i daglige opplegg er positivt for utvikling, det være seg både mennesker og hester.

Vi bestemte oss for å stå over løp hele sommeren og trene så hardt vi bare turte. Å bygge en formtopp innebærer en kraftig nedbrytningsprosess etterfulgt av en oppbyggende fase. For vår del ser det ut til å ha blitt timet inn på håret med Frida. Hun er en svær hoppe med store bevegeler som har trengt noe mer tid enn antatt for å komme seg ovenpå. Forhåpentligvis, var kvalifiseringen bare første etappe av stigningen av «U-en» formessig. Nå som Frida har fått i seg de nødvendige dosene av hardtrening er hun nå inne i en fase der hun går galoppintervaller og får lov til å gå dragene sine den «lette veien».  Smidighets- og bevegelsetrening blir alfa omega for høsten med de viktige løpene.

Tangen Siri er trent noe penere og har fått gleden av å gå mye i rygg på Frida i sommer. Hun er også en lettere type som danser ivei. Således var hun kvikk allerede på Sørlandet i Høitomt-debuten. Avsluttet i ellevill fart der, men dessverre har hun vært uheldig etter det. I oppkjøringsløpet på Momarken 19.august tok vi sjansen på å lette henne i balansen i håp om å ha et ekstra trumf inn mot kriteriekvalifiseringen- det gikk ikke!!! I selve kvalet ble det tur i 3.spor og dødens. Det kostet for mye, og hun feilet således under press på vei inn mot den siste svingen. Siri har nå siktet på et hoppeløp for 3-åringer på Bjerke 26.september som går 13 dager før oaks-kvalet. Forhåpentligvis, kan hun slå tilbake med brask og bram der.

Begge hoppene er gått over i sømmene denne uken og er sjekket ut tilnærmet plettfrie. Vi gleder oss stort kriteriefinalen hvor Frida står til for et nydelig løp langs listen. Hun hadde størst fart over mål i kvalet i motsetning til mange andre som gikk over målstreken på stylter. Hoppa vår gikk forøvrig den raskeste siste 400-meteren av samtlige i kvalifiseringene. Frida har forøvrig enorm fordel av amerikanervogn og skoløs balanse.

Vi vil legge ut en svært grundig analyse av finalen før kriterie-helgen!

Finalefeltet:

1 Tangen Frida
2 Ask Viktoria
3 BW Laika
4 Hellin Victoria
5 Alonso Jenta
6 Glade Tider
7 Erga Fenja
8 Vår Oda
9 Brenne Blesa
10 Jeksa
11 Rappodina
12 Eldoda

Legg igjen en kommentar