Frida og Siri i rute

Frida og Siri i rute

Både Tangen Frida og Tangen Siri besøkte Momarken i aften for sitt hhv 2 og 3 totoløp. På strek stod storfavoritten 1 Holte Kongen som viste frem 33.1 / 2100 i prøveløp for en ukes tid siden, mens begge våre var belastet med 20m grunnlagstillegg.

Tangen Frida startet raskest av tilleggshestene og var oppe i rygg på streken allerede etter få hundre kjørte meter. Med sin faste kusk, Tom Erik Solberg i sulkyen, ble 3 par innvending til rygg leder etter 600 m. En bedre rygg var det ikke mulig å få, og første tusen ble passert etter 38.7 i tet. Sisterunden skulle derimot vise seg å gå raskere, og inn mot siste sving var det kun Tangen Frida som hadde noenlunde los på storfavoritten.

Holter Kongen la inn en siste 500 på lave 27.0 og vant løpet kontrollert, men Tangen Frida holdt stilen oppe til soleklar 2 plass og beste tid i løpet. Hun har ikke den toppfarten inne helt enda, men går allikevel en veldig rask og imponerende sisterunde til flott 2 plass.

For Tangen Siri sin del ble det en plundrete innledning på løpet med litt konkurrenter i «trynet» og korrigeringer som førte til at hun slo over i en liten galopp. Hun er egentlig så travsikker en 3-års kaldblodshoppe kan bli, og tok imot hjelp av Hop forholdsvis raskt, men det ble allikevel en 25-30 meter å hente opp. Siri fullførte sterkt i kulissene til 5 plass på ny rekord 35.1 g, og viste en helt annen innstilling enn løpet forut. Det er tydelig at begge hestene er på rett vei.

Kudos også til vinneren 1 Holte Kongen, som dyktige Ole Johan Østre har gjort en strålende jobb med. Fartsressursene og teknikken han viste frem idag, vil duge langt i 3-årsløpene utover sesongen.

Legg igjen en kommentar